АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Новий рік – із «Білого листа»: що за виставка відкрилася в одеському музеї Блещунова?


27-12-2022, 15:00 |

Новорічні свята в муніципальному музеї індивідуальних колекцій імені Олександра Блещунова зазвичай відзначають незвичайними виставками, що дарують віру в чудеса. Війна не стала на заваді цій добрій традиції. У святкові дні тут експонується персональна виставка сценічного костюма Олени Лісникової – художника з костюмів Одеського академічного театру музичної комедії імені Михайла Водяного.

 Переступивши поріг виставкового залу музею, поринаєш у фантастичний світ театру. Тут розкішні театральні вбрання, ескізи сценічних костюмів, різдвяні прикраси, інтер’єрні іграшки з текстилю та картону. А ще – білі аркуші з віршами та есе Олени. І називається виставка – «Білий лист». Для художника цей образ став символом нового руху, чистого дихання – й у житті, й у творчості. А білий колір, на думку Олени, – розкривається невичерпною різноманітністю відтінків.

 

Олена Ліснікова

Так, розцвітають чисті листи ошатною пишністю народних костюмів. Тонкою і точною графікою наче застигли в русі на них чорно-білі ескізи. А поряд з пишністю вбрання красунь епохи рококо – з неосяжними кринолінами та кокетливими капелюшками – сусідить екстравагантний туалет нашої сучасниці, темпераментної парижанки.

 

– Разом із Оленою ми поставили 20 мюзиклів. Мені, дякувати Богу, є з ким порівнювати цього художника, – каже головний режисер Одеської Музкомедії Володимир Подгородинський. – Хоча митці незрівнянні – кожна індивідуальність. У Олени – дуже високий професійний рівень та абсолютний художній смак, що є ознакою таланту. А найголовніше для мене її фантастичні ескізи на 100% реалізуються. А це – непросто. Одна річ – побачити образ, інша – отримати такий самий результат у його втіленні.
– Дуже важливо, що Олена робить кожну виставу, не повторюючись. Для кожної п’єси, кожного мюзиклу вона знаходить нове оригінальне рішення. Олена вміє розуміти та читати макет. І у цьому сенсі наша творчість дуже пов’язана, – наголошує головний художник театру Станіслав Зайцев. – Завжди те, що робить Олена, певною мірою непередбачувано. Але робиться зрозумілим і чітким у процесі постановки спектаклю. Тут представлено, звичайно, мізерну частину того, що Олена зробила. Має сотні або тисячі ескізів. І мені хочеться побажати, щоб її невгамовна енергія не зникала.

Раніше «Одеське життя» розповідала, як Одеська Музкомедія зуміла висвітлити блекаут.

Вероніка Поліщук


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.