АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На Одещині планують перейменувати місто-супутник Одеси


20-04-2023, 11:00 |

Ще позаминулого року влада та громадськість міста Южного були проти зміни назви міста, але повномасштабне вторгнення росіян все змінило. Про перейменування міста заявив міський голова Володимир Новацький.

 

Про це йдеться у документі за підписом мера міста Володимира Новацького, який оприлюднив проект «Деколонізація.Україна».

Новацький нагадує, що у грудні 2021 року під час електронного опитування на платформі e-dem більшість учасників висловилися проти перейменування, підтриманих громадськими організаціями та міською радою. Тоді 91,6% респондентів, які взяли участь у голосуванні (492 особи), проголосували проти перейменування Южного. А громадські діячі зібрали понад 3 тисячі голосів проти перейменування.

Депутати навіть прийняли звернення щодо недопущення зміни назви міста.

 

Однак через повномасштабну війну це питання знову стало актуальним.

“Україні потрібна своя історія, свої цінності. Нам потрібне повне відновлення української історико-національної топоніміки. Робота в цьому напрямі не зупиняється”, – зазначає Володимир Новацький.

Слід зазначити, що на Одещині було перейменовано вже два міста – Котовськ та Іллічівськ. Ці міста, згідно з рішенням Верховної Ради України, були перейменовані у 2015 році на Подільськ та Чорноморськ відповідно.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.