АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На Одещині стрімко висихає лиман: може відбутися екологічна катастрофа (фото)


31-05-2023, 17:00 |

У Білгород-Дністровському районі лиман Бурнас стрімко міліє. Вода відійшла від берега на 200 метрів, а сама водойма почала цвісти. Про це повідомляє видання НовиниLIVE.

Лиман Бурнас входить до складу Національного природного парку “Тузловські лимани” і розташований між селами Тузли та Лебедівка Тузлівської громади Білгород-Дністровського району.

Із кожним днем стан лиману погіршується. Вода відійшла від берега на 200 метрів, водойма почала цвіти та гнити. Як результат, гине флора та фауна, а берег покрився кіркою.

Ситуація з кожним днем стає все критичніша. До початку війни ініціативна група села Тузли власними силами прокопували рів до моря, щоб вода поповнювала лиман. Але із початку війни всі роботи на узбережжі були припиненні на вимогу військових, 

розповідають мешканці села Тузли.

 

Нині, аби врятувати лиман та всю екосистему навколо нього, терміново необхідно відновити водопостачання до водойми, інакше вже найближчим часом він всохне.

Люди згадують, що аналогічна ситуація була й приблизно 15 років тому, коли лиман Бурнас через зневоднення перетворився на багно. Лише завдяки тому, що встигли запустити воду із моря, його вдалося врятувати. Разом із водопотоком до лиману прийшла й риба, яка дала змогу людям працювати та займатися водним промислом.

Читайте також, як сотні рожевих фламінго вирішили оселитися на Одещині.

Нагадаємо, ми писали раніше, як на Одещину завітали рідкісні тропічні птахи.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.