АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Президент Зеленський пообіцяв помститися за Одесу та показав руйнування (фото)


23-07-2023, 13:00 |

Президент України Володимир Зеленський опублікував у своїх соцмережах фотографії із зруйнованого російськими ракетами центру Одеси та пообіцяв ворогові гідну відповідь.

Вранці, 23 липня 2023 року, після нічного ракетного удару глава держави написав:

Ракети проти мирних міст, проти житлових будинків, собору… Жодного виправдання російському злу бути не може. Як завжди, це зло програє. І в Одесі обов’язково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь.

Усім, хто постраждав від цієї чергової терористичної атаки, надається допомога.

 

Я вдячний усім, хто допомагає людям, та всім, хто думками та емоціями – з Одесою. Ми пройдемо це. Ми повернемо світ. І для цього слід перемогти російське зло.

Нагадаємо, що у ніч на неділю, 23 липня, терористична держава росія обстріляла центр Одеси та морський порт ракетами п’яти типів. У місті десятки поранених одна людина загинула.

Внаслідок атаки сильно пошкоджено найбільший на півдні України Спасо-Преображенський собор, Будинок вчених, пам’ятники архітектури. Також постраждали висотні та приватні будинки у спальних районах, пошкоджено десятки автомобілів.

 

 

 

 

 

Секретар РНБО Олексій Данилов, у свою чергу, заявив, що ракетний терор Одеси спрямований проти спроб відновлення "зернового коридору".

"Головна мета ракетних атак росіян на Одесу і регіон - це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування попередити і нейтралізувати міжнародні зусилля щодо відновлення функціонування "зернового коридору". За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки".

Швидкого вирішення питання захисту неба над Одесою не існує, чим і користується Росія, зосередивши "удари відплати" за портовою інфраструктурою, яка розташована в безпосередній близькості до історичного центру міста.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.