АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одеський митрополит Агафангел після обстрілу міста зробив гучну заяву (фото, відео)


24-07-2023, 19:00 |

Митрополит Одеський та Ізмаїльсьикй Агафангел у своєму зверненні до духовенства та віруючих єпархії після російської атаки на місто 23 липня, а також влучання в Спасо-Преображенський кафедральний собор Одеси назвав це справжнім геноцидом українського народу. Звернення опубліковано на фейсбук сторінці Одеської єпархії.

 

Це справжній геноцид українського народу. Це безумство всіх тих, хто віддає накази бомбити Україну, вбивати наших воїнів та наших людей. Ми захищаємо свою рідну українську землю, ми боронимо кордони нашої суверенної Незалежної Держави. Ми хочемо, щоб нас залишили в спокої, дали можливість жити під мирним небом на рідній землі, –

заявив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел після ракетного удару по Одесі вночі на 23 липня і руйнування Спасо-Преображенського собору міста.

 

 

Він наголосив, що серце миролюбного міста Одеси – Спасо-Преображенський кафедральний собор стоїть  у руїнах.

Російська ракета за вказівкою командування Російської федерації влучила в духовне серце миролюбного міста Одеси – Спасо-Преображенський кафедральний собор. Велич і діамантова прикраса Південної Пальміри стоїть в руїнах. Уламки ракети поранили серце кожного одесита, хто своїм трудом та молитвою відбудував цю святиню, зруйновану в далекому 1936 році, –

йдеться у повідомленні.

Агафангел підкреслив, що якою б не була мета так званої «спеціальної військової операції», вона не зможе виправдати вбивство й насильство, розруху й вимушене біженство.

Архієрей висловив сподівання, що «ми зможемо знову відбудувати нашу святиню – Спасо-Преображенський собор».

 

Раніше Агафангел був одним із найзатятіших поборників російської церкви в Україні.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.