АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Не лише рішуче засуджують: до Одеси приїде місія ЮНЕСКО


25-07-2023, 11:00 |

Після обстрілів Одеси та руйнувань будівель, що знаходяться під захистом ЮНЕСКО, організація найближчими днями спрямує місію для попередньої оцінки завданих збитків російською федерацією культурній спадщині нашого міста.

 

Як заявили в організації, ЮНЕСКО глибоко стривожена і рішуче засуджує зухвалий напад, скоєний російськими військами. Внаслідок ракетних атак було завдано ударів по кількох культурних об’єктах у центрі Одеси. Саме туди, де знаходиться об’єкт Всесвітньої спадщини “Історичний центр Одеси”.

Цей акт ворожості відбувся лише через кілька днів після інших нападів, які торкнулися об’єктів культурної спадщини на територіях, що охороняються Конвенцією про всесвітню спадщину, у Львові та Одесі, повідомляють в організації.

Гендиректор ЮНЕСКО Одре Азуле заявила, що Росія повинна виконувати свої зобов’язання з міжнародного права, включаючи Гаазьку конвенцію 1954 року про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту та Конвенцію про всесвітню спадщину 1972 року.

Також у ЮНЕСКО вважають, що умисне знищення культурних об’єктів може бути прирівняне до військового злочину. А ракетні атаки суперечать недавнім заявам влади Росії про запобіжні заходи, вжиті для збереження об’єктів всесвітньої спадщини в Україні, включаючи їх буферні зони.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.