АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Нагороди від КНР


25-10-2019, 21:00 |

…Рання побудка, і ми в дорозі до міста Світловодська (перша назва м. Хрущов Кіровоградської області), де разом з Генеральним консулом КНР в Одесі Сун Ліцюнем та його помічником У Меннань будемо вручати ветерану Великої Вітчизняної війни, учаснику війни з Квантунською Японією Федору Пугачу орден КНР, яким він нагороджений до 70-річчя утворення Китайської Народної Республіки.

Після завершення другої світової війни пройшло 74 роки, але ми пам’ятаємо втрати нашого народу і китайського. І наступні покоління теж  пам’ятатимуть.

Ось і сьогодні ми їдемо, щоб вручити орден КНР і сказати слова подяки одному із сотень тисяч бійців Червоної Армії, які наближали той час, коли Китай став незалежною державою. Всього трьох учасників тієї війни з України представлено до державної нагороди КНР у зв’язку з ювілеєм держави.

Першому нагороду ми вручили в Одесі полковнику у відставці Борису Куцеволу – командиру мінометного розрахунку, молодшому сержанту на той час.

Далі – Ельвірі Фірсанковій (Миро­ненко) – рядовій 444-го авіаційного полку дальньої авіації.

Приємно, що нагороди КНР всти­гли знайти героїв, яким вже за дев’яносто.

…Проїхавши певну відстань, ми заправили авто в Кропивницькому і відвідали художню галерею «Єлесаведград» (власник - Микола Цуканов, член НСХ України).Він провів нам екскурсію та подарував картину і дитячі малюнки пану Сун Ліцюню. 

Фото на пам’ять. Запис в книзі відвідувачів галереї, подорож до краєзнавчого музею міста. Розмова про проведення у ньому фотовиставки до 70-річчя КНР, і знову в дорогу. До Світловодська.

Прибули вчасно. Нас зустрів заступник голови ради ветеранів міста Віталій Альохін. Далі - піша та автомобільна екскурсії містом.

А наступного дня гостей у родині ветерана Федора Пугача разом з нами було багато: колеги-журналісти з місцевих газет, радіо і телебачення. Представники мерії міста і вся його велика родина: дві доньки, зяті та онука. Зустрічали Генерального консула КНР з хлібом-сіллю.

Вручення нагороди ветерану відбулося у святковій атмосфері. Квіти, подарунки, побажання здоров’я. Фото на пам’ять. Ця поїздка з відстанню від Одеси 450 кілометрів, а від КНР – приблизно 10 тисяч кілометрів засвідчила, що ніхто не забутий,ніщо не забуте. 

Слава нашим героям. Уряд Китайської Народної Республіки пам’ятає про них, а це означає, що братерська дружба між нашими народами існуватиме завжди.

Юрій Работін

голова Регіональної організації НСЖУ в Одеській області, Одеса – Світловодськ – Одеса


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.