АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Юний шахіст із Одеси став подвійним чемпіоном Європи


31-08-2022, 15:00 |
23 липня у Греції (Салоніки) завершився чемпіонат Європи серед юнаків та дівчат у вікових категоріях 8, 10, 12, 14, 16 та 18 років з швидких шахів та бліцу. Наш земляк Максим Кріштофор у своїй віковій категорії «8 років» став подвійним чемпіоном Європи!

 
У перший день шахового турніру він виграв 18 із 18 партій, ставши чемпіоном по бліцу. У бліці кожного шахіста є три хвилини на хід і дві секунди додається на кожному ходу.
20-21 липня, здолавши суперників у 8 із 9 партій, Максим став чемпіоном з рапіду. Єдину партію програв у часі, перебуваючи у виграшній позиції.
У рапіді гравцям дається 15 хвилин на роздуми, плюс 10 секунд додається з кожним перебігом.
Вітаємо Максима та його тренерів – гросмейстера Назара Фірмана та гросмейстеркуСвітлану Чередниченко.
Як повідомила нам мати чемпіона Ірина, до Греції на турнір вони добиралися з Англії, де вони перебувають з початку війни. Головним конкурентом Максима був саме британець, який йшов рейтингом у стартовому аркуші під №1. З Максимом вони вже зустрічалися на турнірі в Англії, тоді одесит також переміг. У цьому чемпіонаті юний одесит виграв у нього в трьох партіях, дві в бліц і одну в рапід.
Через переліт та різку зміну клімату Максим не спав у ніч перед відльотом, і як розповідає його мама, за півгодини до початку чемпіонату хлопчик міг лише лежати на дивані.
«Як він зібрався і виграв усе через неможливість швидко акліматизуватися – невідомо»,
– розповідає Ірина.
Загалом українська збірна на цьому чемпіонаті здобула 10 нагород.
У шахи Максим грає з 3 років та 10 місяців. З 4 років бере участь у турнірах. Перший дорослий розряд виконав у 6,5 років.

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.