АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Ізмаїлі замкомбата вимагав «відкат» від грошової допомоги у вдови військового, – ЗМІ


15-02-2023, 17:00 |

Співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань затримали заступника командира батальону Національної гвардії України в Ізмаїлі під час отримання хабаря. Майор вимагав «відкат» у вдови загиблого на війні бійця НГУ.

 

Слідство встановило, що спершу замкомбата хотів отримати 10% від грошової допомоги, яку надає держава родинам загиблих військових. Сума бажаного хабаря сягала майже 1 млн грн. Він хотів отримати ці кошти за «незаважання» в оформленні грошової допомоги жінці.
Посадовець переконував жінку, нібито без його втручання вона не здатна буде оформити грошову допомогу, гарантовану державою сім’ї військовослужбовця.
Затримали заступника командира по роботі з особовим складом в/ч 2 лютого, під час отримання коштів в розмірі 150 тисяч гривень.
Місцеве видання"Бесарабія.Інформ" з’ясувало, що військовослужбовець загинув ще на початку повномасштабного вторгнення рф в Маріуполі. Родина й досі не змогла поховати героя через те, що морг в Маріуполі був розтрощений, а тіло бійця зникло чи загубилося. З усім тим, родина змогла отримати документи про загибель бійця і мала право на грошову виплату від держави. Оформленню заважав той самий затриманий заступник командира.
«Обвинувачена особа відсторонена від виконання службових обов’язків і їй обрано запобіжний захід – утримання під вартою. За результатами слідства винні будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.
З боку командування Південного Одеського територіального управління Національної гвардії України докладається максимум зусиль щодо недопущення надалі подібних ганебних дій з боку військовослужбовців», – прокоментували журналістам"ІзмаїлСity" в Південному територіальному управлінні Нацгвардії.

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.