АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2025.
Top.Mail.Ru


 В Україні продають сіль, яка знищує закрутки: що у жодному разі не можна купувати


Сьогодні, 11:00 |

Цьогорічні закрутки можуть не дожити до зими – і причина не в овочах, і не в банках. В Україну завезли небезпечну сіль.

 

Сезон закруток – у самому розпалі. Але цього року потрібно бути особливо обережними, адже на прилавках магазинів з’явилася сіль, яка легко може зіпсувати закрутки – зробити їх несмачними чи навіть стати причиною зривання кришок. Розповідаємо, що краще не купувати.

Після того, як найбільше виробниче об’єднання з видобутку солі “Артемсіль” опинилося під окупацією, в Україну почали завозити імпортну сіль, передусім турецьку. Проте вона небезпечна для закруток.

Як пояснила біохімікиня Ольга Гуренко в ефірі “Сніданку з 1+1”, така сіль містить добавку Е536 (фероціанід калію) — це харчова технологічна добавка-антизлежувач, що перешкоджає солі  збиватися у грудки. Негативний наслідок використання цієї добавки — те, що при консервації ця добавка порушує природну ферментацію. Тому огірки чи кабачки не будуть такими хрусткими, квашена капуста перетвориться на слизьку масу, самі банки із закруткою часто починають бродити і навіть вибухати.


Як обрати сіль для закруток

Якщо ви хочете уникнути зриву банок і несмачної консервації, детально вивчайте опис на пачці із сіллю перед купівлею:

  • вона не має бути великого помолу;
  • у складі має бути лише натрій хлорид, сіль із Е536, Е535, Е538 купувати не варто;
  • не купуйте йодовану сіль, оскільки йод пригнічує ферментацію.

Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.