АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українцям порадили терміново замінити газовий лічильник, поки це роблять безкоштовно


29-01-2023, 11:00 |

Українських користувачів газу просять оперативно повідомляти про відсутність у будинках постачання блакитного палива та порекомендували без грошей замінити старий газовий лічильник на новий.

 

Про це пише znaj.ua з посиланням на повідомлення одного з українських телеканалів.

У країні триває кампанія щодо безкоштовної заміни газових лічильників. На жаль, змінюють прилади обліку далеко не всім, а лише певної категорії громадян. Усі процеси відбуваються під контролем Регіональної газової компанії (РГК), яка об’єднує більшість облгазів.

Стало відомо, що з березня 2022 року в Україні вже замінили понад 75 тисяч приладів обліку. І найголовніше – безоплатній заміні підлягають лічильники, які вийшли з ладу у пошкоджених будинках через бойові дії.

“Заміна лічильників, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, безкоштовна. Вона виконується коштом газорозподільних компаній у ході відновлення подачі газу в житло”,

– повідомляють у РГК.

У багатьох житлових будинках немає газу через обстріл газопроводів та житлових масивів. Природно, що там, де немає обстрілів працівники облгазів ведуть відновлювальні роботи і приєднують споживачів до відновленої мережі. Що все відбувалося швидше, власники відключених будинків мають оперативно подати заяву до РМК.

“Якщо через війну у вашому будинку відключено газ, потрібно звернутися із заявою до вашої газорозподільної компанії, і вона відновить розподіл газу”,

– розповів технічний директор РГК Сергій Бондар.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.