АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Яке сьогодні свято: 28 травня – День пофігіста


28-05-2023, 19:00 |

28 травня відзначають свято, яке багатьом сподобається – День пофігіста. Пофігізм лише з першого погляду здається незначним відхиленням від норм поведінки. При найближчому розгляді ця особливість психіки говорить про наявність проблем як у того, хто демонструє байдуже ставлення до людей, так і в оточуючих.

 

Іноді пофігісти поводяться байдуже і байдуже, щоб зробити іншим боляче і завдати тим самим неприємностей. Подібна поведінка буває у психопатів та нарцисів – людей з особистісними розладами, які спостерігаються у маніпуляторів, емоційних вампірів, егоцентристів та аб’юзерів.

Наплювальне ставлення до інтересів оточуючих – одна з витончених форм самоствердження та психологічного садизму, який не можна заохочувати, сприймаючи як норму поведінки.

Однак існує і здоровий пофігізм, що допомагає не створювати зайвих смислів і не надавати великої значущості подій, які не є важливими та значними. Такий підхід дарує можливість свободи вибору у поведінці, реакціях та прийнятті рішень, дозволяє уникнути непотрібних страждань та зберегти здоров’я нервової системи. Якщо все, що відбувається в житті, сприймати близько до серця, у людини настане емоційне виснаження.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.