АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Газети «На пенсії» та «Одеське життя» виступають з ініціативою: переплавити герб СРСР та накарбувати монет


31-07-2023, 17:00 |

Останнім часом громадськість України дуже знервована, емоційно обговорює кілька тем, які справді не можуть претендувати на однозначність сприйняття. Одна з них – це заміна герба СРСР на щиті пам'ятника Батьківщині-матері у Києві.

 

У питанні необхідності заміни щита на новий, із зображенням тризуба – малого Герба України, думки громадськості і розійшлися.

Важливо наголосити: ті, хто проти заміни – вони проти заміни СЬОГОДНІ, щоб під час війни гроші не витрачати на будь-що, крім фронтових потреб. Гроші це справді чималі – 28 мільйонів гривень. І хоча з бюджету – ані копійки, все це ТІЛЬКИ від спонсорів, багато хто все одно не задоволений, і зрозуміти їх нескладно.

Редколегія газет «На пенсії» та «Одеське життя» пропонує вирішення проблеми. І вже поділилася ним в офіційному зверненні до голови Нацбанку України Андрія Пишного. Зрозуміло, ділимося зі своїми читачами.

Річ в тому , що НБУ має великий і унікальний досвід карбування монет з нержавіючої сталі. Адже ми пам’ятаємо 1-2- та 5-копійчані українські монети. Так от, уся нержавіюча сталь з герба на щиті має потрапити у господарські руки НБУ і перетворитися на пам’ятні монети.

Це має бути лімітована серія монет, до кожної – паспорт з унікальним номером, сертифікат автентичності: мовляв, у її металі ані грама домішки, лише нержавіюча сталь з демонтованого герба.

Немає і не може бути ані найменшого сумніву в тому, що ще до своєї появи ці монети стануть нумізматичною рідкістю, предметом бажання безлічі колекціонерів, безлічі українців з діаспор по всій планеті.

Демонтаж, який уже розпочався, – це дороге задоволення. Як мінімум 28 мільйонів, витрачених на демонтаж щита, зможе повернути НБУ. А можливо, й віддасть їх на потреби української армії.

 

Про динаміку подій та реакцію НБУ на вищевикладену ідею газет «На пенсії» та «Одеське життя» ми обов’язково повідомимо наших читачів.

Для довідки

 

Пам’ятник Батьківщиніматері у Києві – це п’ята за величиною статуя у світі. Відкрито її було в 1981 році. Загальна висота монумента разом з мечем становить 102 метри. Сама скульптура досягає 62 метрів, а її постамент – 32 метри. Загальна вага споруди перевищує 450 тонн, з них 9 тонн важить меч у правій руці та ще 13 тонн – щит у лівій руці.

Редколегія газет «На пенсії» та «Одеське життя»


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.