АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Яке сьогодні свято: 3 вересня – День народження бюстгальтера


3-09-2023, 19:00 |

Якщо ви вже перевернули календар, то ви, напевно, знайомі зі святом під назвою «Шуфутинов день», або “третє вересня”.

За народним календарем XXI століття, 3 вересня відзначається Шуфутін день. Історія свята сягає корінням у “глибоку старовину” – 1994 рік, коли світло побачила платівка Михайла Шуфутинського “Гуляй, душа”. Саме вона і містила доленосний трек – “Третє вересня”. Окрім цього, 3 вересня святкують День солідарності у боротьбі з тероризмом та День закінчення Другої світової війни.

Ще сьогодні – День народження бюстгальтера.

 

Бюстгальтер (нім. Büstenhalter – “підтримує груди”; також “ліфчик”) – предмет жіночої нижньої білизни, який прикриває, підтримує і піднімає груди.

Перший патент на винахід бюстгальтера під назвою Caresse Crosby був виданий 3 листопада 1914 американці Мері Фелпс Якоб. Відмовившись від жорсткого корсету, вона почала використовувати конструкцію з двох хусток та стрічки. Всі жінки в цей час носили корсети, і спочатку безупинний ліфчик успіху не мав.

Але заповзятливий чоловік винахідниці, який служив у корсетній фірмі, запропонував своїм господарям новинку, і ті виявилися провидцями, придбавши у Мері патент за 1500 доларів. Це були пристойні на ті часи гроші – за 260 доларів тоді можна було купити автомобіль.

В 1917 армійське командування США звернулося до американських жінок з проханням відмовитися від бюстгальтерів, забезпечених металевими деталями. Це допомогло заощадити стільки металу, що дозволило побудувати цілих два військові кораблі!

У 1920-ті роки бюстгальтер все ще по-старому називали м’яким корсетом, а в Росії – «бюстодержателем». Зазвичай його шили з корсетних тканин – мадаполаму, дамасту, атласу. У 1930-і роки емігрантка з Росії Іда Розенталь заснувала у Сполучених Штатах разом із чоловіком підприємство, де вперше стали виробляти бюстгальтери з філіжанками різних розмірів та еластичними бретельками.

1932 року форму бюстгальтера змінили, акцентуючи увагу на глибині чашок. Поступово конструкція цієї деталі вдосконалюється. У 1935 році виробники бюстгальтерів придумали подушечки, що вставляються в бюстгальтер і надають жіночих грудей пишноти. В цей же період була введена нумерація чашок від А до D. Після винаходу нейлону в 1938 для виготовлення бюстгальтерів стали застосовувати не тільки натуральні матеріали, але і синтетику.

Сьогодні ця важлива частина інтимного жіночого туалету виробляється із застосуванням найсучасніших технологій та постійно вдосконалюється.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.