АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Споживачам доведеться платити за опалення влітку: комунальники вводять нові правила


11-04-2024, 13:00 |

Незважаючи на те, що офіційно опалювальний сезон в Україні закінчується 15 квітня, 2024 року постачати тепло в будинки українців почали припиняти вже в середині березня. При цьому комунальники вже турбуються про наступний опалювальний сезон.

 

В одному з українських міст на споживачів очікують серйозні зміни. Комунальне підприємство Миколаївоблтеплоенерго планує у 2025 році ввести для населення двоставковий тариф на теплопостачання. Він складатиметься з річної вартості обслуговування домогосподарства та вартості спожитого ним тепла. Відповідно, із січня 2025 року миколаївцям доведеться частково оплачувати опалення навіть улітку. 

Як розділять платіж за опалення 

За словами директора Миколаївоблтеплоенерго Миколи Логвинова, незабаром підприємство планує перехід на двоставковий тариф із двома складовими: 

  • умовно постійні витрати, 
  • паливна частина (оплата за енергоносії). 

Так постійні витрати на опалення буде розділено на 12 місяців, а споживачі протягом року платитимуть за цю послугу, а в зимовий час до рахунків буде включено ще й паливну частину. 

Раніше ми писали, які комунальні послуги до літа стануть дорожчими на третину.

Навіщо потрібно платити за опалення влітку

За словами Логвинова, 65% цієї частини становить газ, а його підприємство є посередником, який ці кошти передає постачальнику газу. 


Метою такого заходу директор підприємства назвав “надання користувачам якісної послуги та зниження щомісячного фінансового навантаження на споживачів”. 


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.