АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Шольц відмовив Шмигалю в наданні Україні додаткового важкого озброєння — Die Welt


8-09-2022, 11:00 |

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про постачання додаткового важкого озброєння, зокрема танків Leopard 2. Про це пише Die Welt.

 

За даними видання, на переговорах із Шольцом український прем'єр представив конкретний план щодо надання Києву додаткового озброєння, який готували місяцями. Зокрема, українська сторона запропонувала Німеччині, щоб озброєння передавалося безпосередньо промисловістю.

Однак позиція Шольца була досить нечіткою, і він відмовився взяти зобов’язання щодо запитуваного Україною постачання найсучасніших бойових танків Leopard 2.

Шмигаль за підсумками зустрічі заявив, що не може «розголошувати всі домовленості та всі деталі розмови» з Олафом Шольцом.

Quote«Але всі ці питання щодо танків та інших військових систем для України ми обговорювали абсолютно конструктивно», — зазначив Шмигаль.

Водночас на питання про те, чи налаштований він оптимістично, Шмигаль відповів: «Я завжди оптиміст».

Німеччина блокує надання Україні зброї з квітня

Варто зазначити, що ще у квітні компанія Krauss-Maffei Wegmann оголосила про готовність поставити в Україну 100 танків Leopard 2A7, а також запчастини до них і провести навчальні блоки для солдатів (загальна сума угоди складає 1,55 млрд євро). Перші екземпляри будуть готові для доставлення за 36 місяців після підписання контракту.

Про готовність постачати Києву озброєння сповістили також й інші німецькі збройні компанії. Однак офіційний Берлін довгий час взагалі відмовлявся від постачання важкого озброєння Україні. Згодом у Німеччині вигадали іншу схему: передавати Україні стару радянську техніку та замінювати її на сучасну німецьку. Наприкінці серпня навіть було досягнуто домовленості зі Словаччиною про заміну 30 радянських бойових машин піхоти, які Братислава постачає Україні, на 15 танків Leopard 2.

Усе це свідчить про те, що прориву в питанні щодо постачання Україні танків Leopard 2 очікувати найближчим часом не варто.

Контекст. Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина, як і США, не передаватиме Збройним силам України озброєння, що здатне вражати об’єкти на російській території. На думку політика, це може спричинити переростання російсько-української війни «в зовсім іншу».


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.