АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Путін погрожує переглядом зернової угоди. Подоляк відповів: Немає підстав


8-09-2022, 17:00 |

Володимир Путін під час економічного форуму у Владивостоці заявив, що Росію "нахабно обманули", тому що українське зерно вивозиться не тільки до Африки. За його словами, за лінією Всесвітньої програми продовольства ООН було завантажено "всього два кораблі з 87". Разом вони вивезли лише 60 000 тонн продовольства, заявив Путін.

Він додав, що вивезення українського зерна варто обмежити, і пообіцяв обговорити це питання з турецьким президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Небензя заявив, що Росія може вийти з зернової угоди в листопаді.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не бачить підстав для перегляду зернової угоди. Про це він сказав агентству Reuters, коментуючи незадоволені заяви російського посла в ООН Василя Небензі та Володимира Путіна.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

"Об'єктивних підстав для перегляду зернової угоди, звичайно, немає навіть близько. Угода, на наш погляд і на погляд посередників, суворо дотримується",

– сказав Подоляк.

"Я вважаю, що такі несподівані та безпідставні заяви скоріше свідчать про спробу знайти нові агресивні точки для розмови, щоб вплинути на світову громадську думку і, перш за все, чинити тиск на ООН",

– додав радник.

Міністр аграрної політики Микола Сольський додав, що Росія поки що не ініціювала жодних кроків для зміни угоди, укладеної за посередництва ООН і Туреччини.

  • Зернова угода почала діяти з 1 серпня, коли з порту "Чорноморськ" вийшло перше судно Razoni з українським зерном в межах стамбульської угоди.
  • Завдяки роботі "зернового коридору" Україна у серпні змогла вивезти 4,5 млн тонн зернових, зернобобових, олійних і продуктів їхньої переробки. Це у півтора раза більше, ніж за попередній місяць.

Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.