АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Військові США перевіряють західні озброєння в Україні


3-11-2022, 13:00 |

У Пентагоні повідомили про поновлення інспекцій переданої Україні західної зброї, які проводились до початку повномасштабної війни.Українці підтримують проведення обліку західної зброї.

 

Наразі в Україні знаходиться група американських військових, які проводять інспекцію та облік переданих цій країні з початку повномасштабної війни західних озброєнь на мільярди доларів. Про це у понеділок, 31 жовтня, повідомив журналістам високопосадовець Міноборони США. Місію очолює бригадний генерал Гаррік Хармон, інспекція проводиться за участю співробітників управління оборонної співпраці, які повернулися до посольства США у Києві.

"Таких інспекцій було кілька",

- цитує американський телеканал NBC слова представника Пентагону. Він також зазначив, що українці підтримують проведення інспекцій та "дуже прозоро" надають інформацію, але відмовився розголосити деталі щодо місць проведення перевірок. Представник американського оборонного відомства не зазначив, скільки військовослужбовців США беруть участь у цих інспекціях і наскільки близько вони при цьому підходять до лінії фронту.

Перевірки проводяться в рамках ширшої кампанії з контролю за західною зброєю

Аналогічні перевірки проводилися до війни, але кілька місяців припинилися після її початку, вказується далі. Як зазначає NBC, американські військові інспектори входять до перших військовослужбовців США, які офіційно в'їхали в Україну після початку російського вторгнення. Про їхню роботу стало відомо на тлі зростання побоювань можливої ​​появи переданої Україні американської зброї на чорному ринку, зазначається далі.

У свою чергу, агентство AP пише, що дані перевірки є частиною ширшого довгострокового плану співпраці з Києвом, який, зокрема, передбачає посилення спільного контролю за використанням західної зброї. Цю кампанію оголошено минулого тижня Держдепартаментом. Тим самим США прагнуть припинити можливе влучення західної зброї російським військам, їхнім посібникам та іншим екстремістським групам, зазначає агентство.

Скандал довкола зброї з України у Фінляндії

30 жовтня стало відомо про скандал навколо озброєнь із України у Фінляндії. Поліція в Гельсінкі, пославшись на дані розвідки, заявила, що зброя, відправлена ​​Києву для захисту від російського вторгнення, могла потрапити до рук фінських злочинних угруповань. Йдеться, зокрема, про штурмові гвинтівки, заявив комісар відділення поліції з розслідування злочинів Крістер Ахлгрен.

За його словами, зброя, яка призначалася для України, також була виявлена ​​у Швеції, Данії та Нідерландах. Підпільна торгівля зброєю ведеться у тому числі за допомогою байкерських клубів, що діють на міжнародному рівні, пов'язаних з організованою злочинністю.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.