АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Столтенберг закликав готуватися до "тривалої війни" в Україні і оцінив перспективи вступу в НАТО


17-09-2023, 17:00 |

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не очікує швидкого припинення бойових дій в Україні. З цієї причини, він посилив тиск на федеральний уряд та закликає збільшити витрати на оборону.

 

Про це повідомляє Spiegel. Столтенберг зазначив, що більшість воєн, зазвичай, тривають довше ніж очікується на початку їх розгортання.

"Більшість воєн тривають довше, ніж очікувалося, коли вони спалахнули. Ми всі хочемо швидкого миру. Водночас ми маємо визнати, що якщо президент Зеленський та українці перестануть воювати, їхньої країни більше не буде. Якщо президент Путін і Росія покладе зброю, у нас буде мир", – сказав Столтенберг.

Водночас генсекретар НАТО зауважив, що Україні необхідні гарантії безпеки, щоб історія не повторилася. Проте немає жодних сумнівів, що Україна врешті-решт буде в НАТО.

Столтенберг також висловив заклик до Німеччини значно збільшити свої видатки на сферу оборони.

"У Холодну війну, коли правив Конрад Аденауер або Віллі Брандт, витрати на оборону становили три-чотири відсотки економічного виробництва", — сказав Столтенберг, згадавши про рішення на саміті НАТО у Вільнюсі про те, що два відсотки валового внутрішнього продукту є мінімумом.

Раніше генеральний секретар НАТО виступив із критикою представників країн Альянсу, які скептично оцінюють темпи й результативність українського контрнаступу. Він зазначив, що їхнє завдання – допомагати військовим, які щодня ризикують життям, а не вчити ЗСУ бойової майстерності.

Як повідомляв OBOZREVATEL, генсек НАТО закликав партнерів не критикувати контрнаступ Сил оборони на фронті, а довіряти українським військовим і допомагати їм. Армія ЗСУ просувається впевнено, але це дуже тяжка боротьба.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.