АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Програма з Оленою Кравець на каналі "Дім" отримала з держбюджету понад 27 млн грн у 2023 році


13-12-2023, 19:00 |

У 2023 році на виробництво авторської програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" для телеканалу "Дім" з держбюджету виділили 27 млн 528 тис. грн., хоча спочатку закладали кошти у сумі 32 млн 856 тис грн. Ведуча програми Олена Кравець пояснила, що є лише обличчям програми і працює за зарплатню. У 2024 році шоу не виходитиме.

 

Джерело: Prozorro, ZN.UA, телеканал "Дім", Олена Кравець у Instagram

Деталі: Гроші передбачені на "закупівлю послуги з виробництва (створення) телевізійної передачі під робочою назвою "Тихий вечір" ("Тихий вечер"), що включає в себе: концепцію, розробку сценаріїв/сценарних планів та виробництво передачі, що передбачає частковий технологічний цикл виробництва".

Як свідчить інформація на Prozorro, 11 грудня 2023 року щодо фінансування цього проєкту було зафіксовано два звернення до Держаудитслужби.

Пряма мова Кравець: "Друзі, я тут. Все бачу, все знаю. В мережі шириться інформація, стосовно проєкту "Тихий вечір", яка подається в маніпулятивному світлі".

Більше деталей: Вона пояснила, що кошти з державного бюджету були виділені каналу на зйомки програми у 2023 році. "В 2024-му програма не виходитиме.", - підкреслила вона.

Пряма мова Кравець: "Через те, що канал звітував на сайті Прозорро про фінальний кошторис, який зменшився, відбувся новий інформаційний прояв і привід для маніпуляцій з цією новиною. Я є лише обличчям і ведучою програми. Я працюю за зарплатню, з якої сплачую податки і не відповідаю за розподілення коштів та фінансування будь-яких проєктів каналу. Вся команда "Тихого вечора", а це велика кількість людей, робить свій внесок у інформаційну війну".

Кравець закликала "думати і перевіряти інформацію". "Мені приховувати нема що, тому я не боюсь цієї зливи і буду надалі жити своє життя і робити те, у що вірю і що потрібно людям", - підкреслила ведуча.

ДП "Мультимедійна платформа  іномовлення України" (ДП "МПІУ") уточнило, що у підсумку договір на 2023 рік було укладено на виробництво 31 програми у сумі 27 млн 528 тис грн.

Дослівно: "Низка онлайн-медіа та блогерів оприлюднили неточну інформацію про нібито фінансування програми "Тихий вечір з Оленою Кравець" у наступному, 2024-му році. Державне підприємство "Мультимедійна платформа  іномовлення України" (ДП "МПІУ") уточнює, що йдеться про виробництво програми у поточному році,  договір про що був укладений 20 січня 2023 року".

Також у держпідприємстві наголосили що уклали договорі на виробництво з продакшеном, який запропонував концепцію програми з ведучою Оленою Кравець.

"Програму виробляє велика творча команда, Олена Кравець — одна з найвідоміших і найпопулярніших українських зірок, є частиною цієї команди й так само як і всі, хто працюють над проєктом, отримує за свою роботу зарплатню", - підкреслили в ДП "МПІУ".

Нагадаємо: У липні 2023 року відомий ведучий та продюсер Юрій Горбунов заявив, що відмовився від державного фінансування 24-х серійного серіалу "СМТ Інгулець", на який Мінкульт виділив 33,6 млн грн.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.