АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Петиція про зарплату депутатам на рівні мінімалки набрала потрібну кількість голосів


29-07-2022, 13:00 |

27 липня стало відомо, що електронна петиція про зменшення зарплати нардепам України набрала необхідну кількість голосів.

Інформацію оприлюднено на сторінці електронних петицій Президента України.

 

Електронна петиція №22/143976-еп "Встановити рівень зарплатні всім депутатам України на рівні мінімального окладу" станом на вечір 27 липня набрала 26599 голосів. Тобто її найближчим часом має розглянути Президент України і надати офіційну відповідь

Автор петиції – громадянин Олексій Тіняков. Чоловік переконаний, що під час війни народні обранці повинні відчути ті ж самі негаразди, що й виборці. Тому пропонує зменшити їм заробітну плату і ліквідувати усі доплати і надбавки. У такому випадку, зазначимо, нардепи на руки отримуватимуть біля 6500 грн.

 

Зазначимо, 17-18 липня нардепи між тим навпаки – підняли собі заробітну плату. Парламентарі проголосували проєкт постанови №7561 від 18.07.2022 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України". Якщо розібратись у змісті документу, то виходить, що відтепер нардепи отримуватимуть 49 тисяч грн замість 29 тисяч грн.

Втім Руслан Стефанчук, спікер ВРУ, запевняє, що постанова не піднімає зарплату, а повертає те, від чого нардепи відмовились на початку війни.

 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.