АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чому деокупація Криму під час контрнаступу ЗСУ малоймовірна: відповідь експерта


30-04-2023, 15:00 |

Військовий експерт Олександр Коваленко скептично оцінює ймовірність звільнення Криму під час майбутнього контрнаступу Сил оборони.

 

Про це він розповів в інтерв’ю АТР.

За його словами, на півострові в окупантів перебуває приблизно 15 батальйонно-тактичних груп. Цієї кількості наразі недостатньо для утримання Криму й заповнення усіх оборонних рубежів та окопів.

– Та коли почнеться контрнаступ, наприклад, на півдні, куди ця зграя їхня насамперед бігтиме? Якась частина, звісно, у бік Маріуполя та південного Донбасу, але левова частка повернеться в Крим. Це різко збільшує їх із 15 БТГ до приблизно 100, – вважає Коваленко.

Він зазначає, що як тільки українські захисники вийдуть до адміністративного кордону Криму, доведеться перейти в оперативну паузу, оскільки треба прораховувати нову логістику, врахувати ландшафт, підібрати типи зброї і тд.

– За цю оперативну паузу повинно відбутися багато що. Звісно, сама оперативна пауза переходить в етап підготовки до активізації контрнаступу. Водночас відбувається процес ізоляції півострова. І планомірне знищення потенціалу присутності російських окупантів на півострові. Вони не зможуть повноцінно компенсувати втрати, сили та засоби, оскільки буде ізоляція. Під ізоляцією я маю на увазі знищення Кримського моста та блокування суден в Чорному й Азовському морях. Така можливість у нас є, – вказує Коваленко.

За цих умов, вважає експерт, можна буде знищувати росіян, як це було на Зміїному острові та Херсонщині.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники тікатимуть з Криму щойно ЗСУ вийдуть на адміністративний кордон півострова.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.