АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Створено Всесвітній клуб юних одеситів


6-09-2023, 17:00 |

Ні на день не зупинялася робота Клубу з початку вiйни. Заходи та благодійна допомога зарубіжних друзів допомогли зібрати кошти для підтримки територіальної оборони, поранених бійців ЗСУ та дітей-біженців. I ми продовжуємо допомагати медичній службі Одеської бригади морської піхоти.

Але в цей скрутний час у Клубі були успішно реалiзованi нові проекти.

Нове покоління творчої молоді потребує підтримки, і вони знайшли її у Всесвітньому клубі одеситів.

Ще з грудня 2021 року ВКО почав організовувати програми і для юних одеситів, чия творчість заслуговувала на увагу і популяризацію. З початком війни клубні заходи поповнилися благодійними програмами для одеських підлітків, майстер-класами та благодійними концертами для дітей із тимчасово переміщених та одеських сімей. Креативна група підлітків, активних учасників цих програм і склала основу нового проекту ВКО – Всесвітнього клубу юних одеситів! Девізом ВКЮО стали слова Михайла Жванецького: «Смак дитинства. Музика з дитинства. Мова з дитинства. Література з дитинства. Потім не буде…».

Всесвітньому Клубу Юних Одеситів бути! – сказали шестеро юних одеситів 6-го листопада 2022 року. Членами ВКЮО стали поети-початківці, письменники та публіцисти Микита Герус, Софія Євсегнєєва, Артем Борисов, Віталій Вакарчук, Микита Рибаченко, Поліна Коломієць, вокалісти та музиканти: Єлизавета Скорба, Віталій Непомнящий, Ольга Шалашна, степістка Анастасія Павлишина, художниці Марія Святна, Анастасія Байличук Єлизавета Чорна та Аліна Поштарук.

Так зі схвалення Президентської ради ВКО стартував новий молодіжний проект для можливості популяризації творчості та ідей молодих одеситів, здатних та бажаючих влитися у творчий та культурний простір Одеси. Логотип ВКЮО створивши відомий одеський художник-карикатурист Віктор Джевага. Удосконалення знань про історичну, літературну та культурну спадщину Одеси – обов’язкова програма членства у ВКЮО. Для цього створіються навчальні програми та екскурсії, творчі майстерні, зустрічі з письменниками, істориками, краєзнавцями, художниками, музикантами та фотографами. Діти – завжди бажані гості Клубу, учасники книжкових презентацій, творчих зустрічей, виставок та концертів, літературно-музичних вечорів. Невід’ємною частиною програмних заходів ВКО стали літературно-музичні зустрічі учасників Всесвітнього клубу юних одеситів, де демонструють свої таланти, знайомлять зі своєю творчістю. Дещо більше року тому у ВКО на зустрічах зазвучали молоді голоси, у дискусіях – сміливі неординарні судження, у серцях співробітників – надія на безсмертя спадщини Михал Михалича. 7 листопада 1990 року Жванецький вдихнув життя у створений ним ВКО такими словами: «Ми починаємо розбіг!». Нове покоління ВКО, певна – гідні спадкоємці славних традицій Клубу, свої творчі зустрічі завершують словами: «Ми продовжуємо розбіг…». Так тому і бути.

Оксана Шалашна,

куратор проекту «Всесвітній клуб юних одеситів»


Газета: Всемирные одесские новости
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.