АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ДМИТРО РАЗУМКОВ: УНІКАЛЬНЕ МІСТО, САМОБУТНЯ АТМОСФЕРА...


31-01-2020, 19:30 |

«Одеса має особливий колорит, якого нема більше ніде в Україні. Унікальне місто на мапі нашої країни: один із ключових портів, високий кадровий та інвестиційний потенціал і просто приємна, самобутня атмосфера», — написав у своєму Твітері голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який у четвер відвідав наше місто з офіційним візитом.

На підприємстві «Телекарт-Прилад», яке є національним виробником сучасних цифрових засобів зв’язку, спікер парламенту ознайомився з виробництвом військового обладнання для Міністерства оборони.

Як розповів директор заводу Олексій Козлов, нині тут випускають програмну та апаратну частини для тактичної ланки Збройних сил: «Ми робимо різні командно-штабні машини для управління зі штабу бригади ротою, взводом і кожним солдатом зокрема».

Учасники зустрічі говорили про важливість державної підтримки таких високотехнологічних ексклюзивних виробництв. А те, що «Телекарт-Прилад» є насправді унікальним, засвідчила розповідь Олексія Козлова про їх міжнародне співробітництво, зокрема щодо імплементації стандартів НАТО.

«Ми отримали доступ до стандартів НАТО, навіть до закритих, активно вивчаємо їх і застосовуємо. Наші фахівці є членами підгрупи Альянсу, яка періодично збирається в різних локаціях світу, розробляючи різні тактичні системи зв’язку та управління. Нещодавно група працювала в Канаді. Сподіваємося, що наступну зустріч вдасться провести в нашому місті — таких прецедентів ще не було. Ми подали свої пропозиції в НАТО, і бачимо позитивні сигнали з того боку», — заінтригував керівник підприємства.

Дмитро Разумков, назвавши «Телекарт-Прилад» хорошим прикладом відданості обраній справі, вартим для наслідування, зауважив:

— Свого часу всі таксофони у країні були вироблені саме тут. Нині підприємство, на жаль, працює вже не на повну потужність, однак навіть за таких умов за роки роботи воно залучило 20 мільйонів доларів інвестицій. Це гарний показник для національного виробника, і хотілося б, щоб подібних прикладів в Україні було більше.

Разом з командувачем ВМС України адміралом Ігорем Воронченком та іншими офіційними особами Дмитро Разумков побував на уроках хімії та англійської мови у Військово-морському ліцеї імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного. Після цього в актовому залі зустрівся з викладачами та ліцеїстами. Співробітники ліцею, більшість яких переїхали до Одеси після окупації Криму, висловили побажання і спільну заповітну мрію — щоб наступна зустріч відбулася в українському місті Севастополі. Дмитро Разумков вручив нагороди військовим морякам та ліцеїстам. Почесною грамотою Верховної Ради нагороджений капітан-лейтенант Богдан Атаман, грамотами ВР — ліцеїст Кирило Науменко і вчителька Ганна Закликовська. Цінний подарунок з рук спікера отримав капітан 2-го рангу Сергій Плехун.

У журналі пам’ятних записів Дмитро Разумков залишив побажання перемоги й миру в Україні.

Під час відвідання Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова спікер парламенту зазначив, що Верховна Рада готова працювати над підтримкою освітньої галузі й побажав вишу великих випусків і здібних студентів:

— Бажання жити і працювати в Україні у молоді формують навчальні заклади. Ми маємо створити умови, які допомагатимуть студентам розвиватися і мотивуватимуть їх залишатися в Україні, адже саме на цьому етапі багато випускників від’їжджає за кордон. Щоб таких історій ставало менше, розвиток освіти має бути одним із пріоритетів для влади.

Голова Верховної Ради відвідав також ДП «Контейнерний термінал Одеса», де ознайомився з організацією роботи та поспілкувався з колективом. Він відзначив складність умов праці на підприємстві й подякував співробітникам терміналу за їх надважливу для держави справу.

У рамках візиту Дмитро Разумков провів брифінг, де відповів на запитання журналістів.

Про перезавантаження влади

— Восени цього року будуть вибори до органів місцевої влади. Сподіваюся, ми зможемо завершити реформу децентралізації. Це більш ніж принципово для того, щоб вибори могли пройти на нових умовах.

Не я з Києва — це ви вирішуватимете, чи буде перезавантаження. Це буде на місцевих виборах, де побачимо, кому надасть перевагу громада в Одесі.

Про роботу депутатів від Одещини

— У мене, як Голови Верховної Ради, виходячи з їхньої роботи у парламентських комітетах, зауважень нема. Але оцінювати ефективність їхньої роботи, обіцянок, які вони давали під час виборів, — це ваша прерогатива.

Про можливість проведення місцевих виборів за новим законодавством

— Президентом був відкликаний законопроєкт, щоб його доопрацювати за участю представників громадськості, місцевої влади. Я думаю, ми встигнемо, докладемо максимум зусиль, щоб вибори відбулися після того, як завершиться реформа децен-тралізації.

Про децентралізацію

— Один з основних напрямків — передача повноважень на місця. На місцях людям видніше, що їм потрібно зробити, маючи постійний доступ — у будь-якому разі ми до цього прагнемо — до представників місцевої влади. Наскільки це ефективно — контролювати з Києва — ми бачили різні приклади. Щодо реформи децентралізації — дуже багато прикладів позитивних. Коли менеджери на місцях, маючи ресурс, можуть чимало корисного зробити для громади. Трапляються й інші приклади, але тут справа не в реформі, а в персоналіях. Іноді кошти кладуться на зберігання в тих чи інших банках. Є зауваження щодо чистоти цих процесів. Бо гроші сьогодні коштують більше, ніж гроші завтра. Мати ресурс і не використовувати його на вирішення насущних завдань… Упираємося в знання, кадри, моральні якості тих чи інших учасників процесу. Але в цьому процесі ми більше спираємось на вас, на ваш вибір.

Про мету поїздки

— Це вже сьомий регіон, який я відвідую у статусі голови Верховної Ради. Чиновники повинні їздити і спілкуватися з людьми, в міру своїх можливостей вирішувати ті чи інші питання. Коли це консолідована робота, деякі питання нам вдається зрушити з мертвої точки. Сидячи в хороших, гарних кабінетах на Банковій чи Грушевського, втрачаєш зв’язок з реальністю… Ми спостерігали це у різних українських еліт. Тому підтримую думку Президента: будь простішим — і люди до тебе потягнуться…

Про корупцію

— Те, що залежить від Верховної Ради в питанні боротьби з корупцією, то ми виконали і перевиконали план. В цілому за одну сесію роботи ВР ми прийняли 158 законів, розглянули 463 законопроєкти. Законодавство, пов’язане з боротьбою з корупцією, — це досить широкий спектр законів. Ми швидко й ефективно забезпечуємо інші інституції законодавчими нормами. У нас з’явилася можливість впроваджувати ці зміни, і ми це робимо. Перекладати на нас усю відповідальність — некоректно.

Про відрядження депутатів на Давоський форум

— Коли депутат подає заяву на відвідання події, для мене головне — щоб це не було під час сесії, щоб не постраждала робота в комітетах. Відвідання Давоського економічного форуму не передбачене планом фінансування поїздок, тому Верховна Рада не сплачувала ніяких коштів на відрядження депутатів. Вони самотужки знаходили кошти…

Ольга ФІЛІППОВА.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.