АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 «МОЛЮСЬ ДО НЕБА І ЗЕМЛІ»


2-03-2020, 12:00 |

Упродовж місяця, із 16 січня по 16 лютого, у Черкаському обласному художньому музеї експонувалася виставка знаної мисткині з причорноморського міста Южного Лариси Дем’янишиної. Для черкащан це була прекрасна можливість відкрити для себе самобутню творчість художниці з Одещини.

В експозиції з поетичною назвою «Молюсь до неба і землі» були представлені роботи, виконані у різних техніках. Бо ж пані Лариса однаково талановито працює як в олійному, так і в живопису акрилом, акварелі, графіці й вільному розпису по шовку.

Під час відкриття виставки мисткиня розповіла про свою творчість, джерела натхнення, а також про особливості процесу творення своїх робіт. За словами художниці, кожна її робота — це розповідь про те, що є особливо цінним для неї, що дивує й захоплює, те, чим хочеться поділитися з іншими людьми .Особливості світорозуміння мисткині з надзвичайно тонким чуттєвим сприйняттям природи речей трансформувалися у без перебільшення власну філософію, сенсом якої є безмежна любов до хоч і недосконалого, але все одно прекрасного, гармонійного світу. Тож пані Лариса приймає і любить цей світ таким, яким він є, й відтворює його у своїх роботах благородним та вишуканим.

Легкий дотик пензля чи олівця, витончена гама кольорів, особливий натхненно-піднесений стан душі мисткині створюють яскраві й неповторні роботи. З’явившись в уяві художниці, вони лягають на полотно, аби піднятися над реальністю. Саме такими — лаконічними і справжніми, світлими і щирими — є образи, народжені творчою уявою відомої представниці одеської школи живопису Лариси Дем’янишиної.

Виставка «Молюсь до неба і землі» викликала значну зацікавленість у мистецьких колах Черкащини й отримала схвальні відгуки від знавців та поціновувачів прекрасного.

По завершенні виставки мисткиня передала в дарунок Черкаському обласному художньому музею одну із своїх робіт.

Нагадаємо, Лариса Дем’янишина народилася у 1965 році на Буковині. Фахову освіту здобула в Одеському художньому училищі ім. М.Б. Грекова, Одеському педагогічному інституті ім. К.Д, Ушинського (нині — Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського) та в Одеській міжнародній академії мистецтв.

У 1990—2000 роках учителювала в школі мистецтв №3 м. Южного. За особистий внесок у виховання підростаючого покоління нагороджена відзнакою «Відмінник освіти».

Із 2001-го — на творчій та громадській роботі. Тісно співпрацює з клубом творчої інтелігенції, «Просвітою» та навчально-виховним комплексом ім. В. Чорновола м. Южного.

Авторка меморіалу «Скорботний янгол» у Доброславі та пам’ятного знака «Захисникам України» в Южному.

Неодноразово представляла свої роботи на персональних виставках як в Україні, так і за кордоном, постійно бере участь у регіональних та всеукраїнських мистецьких проєктах. Член Національної спілки художників України.

Роботи пані Лариси зберігаються у приватних колекціях та музеях України, Польщі, Фінляндії, Німеччини, США та інших країн.

Наталія ГУДИМА,
завідувачка науково-дослідного експозиційного відділу Черкаського обласного художнього музею.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.