АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 НЕЗВІДАНИМИ СТЕЖИНАМИ РІДНОГО КРАЮ


28-02-2021, 11:00 |

Багаторічна дослідницька праця колективу Одеського обласного центру української культури (ООЦУК) наповнила його мистецьку скарбницю не лише дивовижними витворами народних умільців і художників, а й цікавими краєзнавчими матеріалами. Завдяки цьому вдалося втілити у життя туристично-культурологічний проєкт «Шляхами Одещини», що дає змогу познайомитися з різними куточками рідного краю через призму видатних постатей, історичної та мистецької самобутності, розмаїття природного ландшафту.

Фахівці Центру української культури з цього приводу кажуть: «Годі шукати екзотику в заморських краях, її можна знайти на просторах мальовничої Одещини, де незаймана природа перегукується з дивовижними легендами, багатогранною палітрою автетичних звичаїв та обрядів різних етносів, видатними археологічними й архітектурними пам’ятками».

Привабливий наш причорноморський край, зокрема, й тим, що тут свого часу побували видатні майстри слова, серед яких Олександр Пушкін, Микола Гоголь, Адам Міцкевич, Леся Українка, Іван Франко. Завдяки вивченню життєвого шляху та творчої спадщини нашої геніальної поетеси ООЦУК ще на початку березня 2007 року презентував туристичний маршрут і гарно ілюстрований буклет «Леся Українка», який містить змістовну інформацію про її перебування в Одесі, Білгороді-Дністровському та Шабо.

Свої відчуття від зустрічі з нашим краєм Леся Українка відобразила у поетичному шедеврі — циклі віршів «Подорож до моря».

В морі хвиля за хвилею рине,
Море наче здіймається вгору,
А склепіння небеснеє синє
Край свій ясний купає у морю...

Отже, завдяки ООЦУК прокладаються нові туристичні маршрути, що дасть змогу гостям з інших країн, та й нашим землякам відкрити Одещину з нового боку.

А загалом колектив Центру продовжує дослідження та популяризацію народної творчості, проводить різноманітні мистецькі заходи, влаштовує експедиції з вивченню рідного краю, розробляє туристичні маршрути по Любашівському, Савранському, Балтському та інших районах. З поміж-іншого у його доробку — буклет «Ананьївські перлини» (на знімку).

Юрій ФЕДОРЧУК.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.