АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Вступ до НАТО: українці — «за»


17-10-2022, 13:00 |

Якби найближчим часом в Україні відбувся референдум щодо вступу нашої держави до НАТО, то «за» проголосували б 83% наших співвітчизників. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

 

Як зауважують соціологи, підтримка вступу до НАТО нині є найвищою за всю історію спостережень. Так-от, якби референдум відбувся тепер, то ініціативу про вступ України до Північноатлантичного альянсу підтримали б 83% респондентів, проти — 4%, не проголосували б 9%. До речі, буквально у червні відсоток прихильників був на рівні 76%. Отож приріст симпатиків світового безпекового блоку відчутний.

Щоправда, на відміну від вступу до ЄС (цифри — нижче) приєднання до НАТО дещо обережніше сприймається мешканцями сходу країни (69% — «за», 9% — «проти», 17% — не прийшли б на голосування). І все ж, порівняно з попереднім опитуванням, динаміка у підтримці вступу до Альянсу серед мешканців цього макрорегіону дуже позитивна (у червні «за» було 55%, «проти» — 20%, не прийшли б голосувати — 22%).

 

Підтримка вступу України до Євросоюзу ще вища: 86% опитаних — «за», 3% — «проти», не проголосували б на відповідному референдумі — 7%. При цьому ідею влиття у європейську спільноту однаково підтримують представники всіх макрорегіонів та вікових груп.

 

Опитування проводилося 1 — 2 жовтня в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент його проведення не було українського мобільного зв’язку.

Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 — не більше 2,2%.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.