АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 До Одеси надійшли тести визначення віспи мавп: нова епідемія на підході?


29-08-2022, 11:00 |

Лікарі епідеміологи Одеської області готові до боротьби з віспою мавп (monkeypox) – новою небезпечною інфекцією, яка поширюється світом.

 

Про це повідомили у ГУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Одеська область готова виявляти мавп’ячу віспу і боротися з нею

Хоча на території нашої країни випадків захворювання не зафіксовано, вірус впритул підходить до кордонів України. Так, випадки зараження віспою мавп вже зафіксовано у Молдові, Румунії, Латвії та Польщі.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації у світі Україна, зокрема й Одеська область, розпочала підготовку до надзвичайної ситуації.

Міністерство охорони здоров’я України спрацювало на випередження та надало регіонам тест-системи для діагностики мавпової віспи.

Вірусологічною лабораторією відділу досліджень біологічних факторів ГУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” отримано 6 наборів ПЛР-тестів для проведення 150 досліджень. Лабораторія має необхідне сучасне обладнання, укомплектоване кваліфікованими кадрами. Результати ПЛР-діагностики можна отримати вже через 4 – 6 годин від початку досліджень, що дозволяє своєчасно реагувати на надзвичайну подію.

У серпні поточного року ГУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», за підтримки ВООЗ, проведено онлайн-підготовку фахівців епідеміологічного профілю ООЦКПГ та медичних працівників закладів охорони здоров’я з питань епіднагляду, діагностики та профілактики віспи мавп.

В даний час область готова до можливої ​​небезпеки.

Мавп’яча віспа – надзвичайна ситуація світового масштабу

Всесвітня організація охорони здоров’я World Health Organization Ukraine 23 липня поточного року оголосила спалах мавпової віспи надзвичайною ситуацією світового масштабу у сфері охорони здоров’я. Це найвищий рівень небезпеки, яку організація може надати епідемії чи пандемії.

Сьогодні вірус віспи мавп вже виявлений у 92 країнах світу. Загалом зафіксовано понад 35 тисяч інфікованих, з яких 12 осіб померли. Найбільш масові спалахи захворювання епідеміологи фіксують сьогодні у Сполучених штатах та Бразилії, Іспанії, Німеччині та Великій Британії.

Мавп’яча віспа не нова інфекція – її вперше зареєстрували у 1958 році у мавп, а у 1970 році – у людей. Раніше спалахи інфекції реєструвалися лише на території Африки.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.