АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Танець як спосіб життя


2-12-2019, 15:00 |

Енергійності Галини Василівни Смирнової позаздрять навіть ті, кому за віком бути покладено такими, а почуттю гумору - досвідчені КВК-щики. На першому місці для неї - танець.

- Танцювати можна все життя, - переконана Галина. - Це - безперервна можливість удосконалюватися.

Танець увійшов в її життя ще наприкінці 1950-х років минулого століття: змалечку вона почала займатися в хореографічному ансамблі пісні і танцю Дунайської флотилії у Геннадія Бєлоусова. Наступним став колектив при Клубі моряків під керівництвом Раїси Бліскайтіс. Саме ці колективи і визначили вибір майбутньої професії для Галини: закінчивши школу вона йде вчитися в Одеське культурно-освітнє училище і продовжує танцювати в самодіяльному хореографічному колективі, яким керував викладач училища Михайло Чигир.

А після училища Галина Василівна почала працювати в Матроському клубі хореографом-постановником і на сцені танцювала разом зі своїми вихованцями. Правда, на цьому навчання не завершилося - жага знань привела її до відділення хореографії в Краснодарському державному інституті культури.

Робота за розподілом привела на північ, а в Ізмаїл Галина Смирнова повернулася на початку 1980-х років - з чоловіком і дитиною.

Однією роботою культорганізатором в Клубі моряків Г. Смирновій не вистачало, щоб виплеснути енергію, тому вона одночасно займається з одним із дитячих хореографічних колективів. У 1989 році Галині Василівні пропонують посаду керівника студентського клубу в Ізмаїльському державному педінституті (сьогодні - Ізмаїльський державний гуманітарний університет). Саме тут вона завоювала звання мами всіх КВК-щиків. Організація творчих вечорів і робота зі студентськими командами КВК - цій діяльності Г. Смірнова віддається сповна.

Наприклад, в 2015 році в Затоці проходив ХХІІ Всеукраїнський фестиваль КВК «Країна веселого народу» під егідою Асоціації КВК України, де Галина Смирнова була визнана кращим керівником команди. У 2018 році увійшла до складу журі XII міського фестивалю «Молодь обирає здоров’я».

У 2001 році прийшов час згадати про диплом хореографа - Галині Василівні надійшла пропозиція працювати хореографом в відділенні художньої гімнастики Дитячої спортивної школи. А ще кілька років потому керівник місцевого танцювального колективу «Дітки» Інна Перлова і керівник клубу бального танцю «Конфетті» Олена Андрєєва запропонували попрацювати з їхніми вихованками по азам класичного танцю.

Її уроки, тренування, репетиції проходять без музичного супроводу, а тому в хід йде величезне красномовство - необхідно пояснити дітям, що від них вимагається. А ще довести, що одноманітна робота біля станка, фізичні навантаження необхідні, бо без них результат неможливий.

- Танець сьогодні - один з найпопулярніших жанрів мистецтва, - зазначає Галина Смирнова. - Їм захоплюється величезна кількість людей - і дорослих, і зовсім маленьких. Для когось це - професія, для когось - шлях до здоров’я, грації та краси.

Закохана у свою справу, Галина Василівна розповідає, що сьогодні розвиваються різні категорії хореографічного мистецтва, і всі ці жанри представлені в роботі танцювальних колективів Ізмаїла. Основою будь-якого жанру хореографії є класичний танець, в якому налічується понад дві тисячі елементів, що використовуються в усіх формах сучасного танцю. 

- Той, хто освоїв класику, здатний танцювати все, - впевнена вона. - Класика сприяє формуванню красивої, стрункої фігури, виробляє стійкість і грацію, коригує сутулість і інші проблеми хребта, виробляє координацію рук, голови, тіла.

Сьогодні Галина Смирнова продовжує співрацю з танцювальними колективами міста і вважає, що у неї сформувався відмінний тандем з молодими хореографами:

- Я допомагаю їм, і в той же час вчуся у них. А енергія молодих дає можливість завжди бути в тонусі. Коли я заходжу до дітей в танцювальний клас, то забуваю про все. Всі життєві проблеми, турботи залишаються за дверима.

Хореограф і мама КВК-щиків своїм колегам бажає натхнення і творчих знахідок, а дітям, які займаються танцем, - не зупинятися та йти далі, добиватися нових вершин в цьому мистецтві.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.