АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Яку пенсію отримають ті, хто працював неофіційно – в уряді встановили розмір виплат


25-03-2024, 15:00 |

Громадяни, які не змогли накопичити необхідний страховий стаж, щоб отримати пенсію, мають право на виплати від держави у вигляді соціальної допомоги.

 

За даними видання Today.ua, розмір виплат літнім людям, які не мають страхового стажу, передбачено Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

У яких випадках призначають соцвиплати замість пенсії

Згідно із законодавством, українці, щоб їм призначили пенсію, повинні мати щонайменше 15 років страхового стажу, протягом якого сплачували ЄСВ у розмірі щонайменше 22% від зарплати. 

Нагадаємо, що з 1 квітня 2024 року в Україні мінімальна зарплата зросте до 8 000 грн, а отже, ЄСВ має бути не менше ніж 1 760 грн.

Раніше ми писали, що Кабмін заморозив виплати частини українських пенсіонерів.

Однак є безліч українців, які мають значний трудовий стаж, але не накопичили мінімальну кількість страхового стажу, оскільки не були офіційно влаштовані на роботу. У такому разі вони будуть змушені працювати та після досягнення пенсійного віку, щоб отримати мінімальний стаж на пенсію. А якщо така людина вже непрацездатна, вона має право отримувати соціальну допомогу від держави.


Які виплати отримують ті, хто не має стажу

Виплата такої допомоги призначається тільки після досягнення 65 років після особистого запиту громадянина. Максимальний розмір такої допомоги не перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, зараз він дорівнює 2 361 грн.

Водночас якщо заявник на соцвиплату проживає не один, то розмір допомоги дорівнюватиме різниці між прожитковим мінімумом і середньомісячним доходом сім’ї за останні пів року, розрахованим на одну особу. Така соціальна допомога призначається на 6 місяців, потім знову доведеться звертатися до органів соцзахисту за призначенням.

Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування

Підвищення пенсій з 1 квітня 2024 року: чому пенсіонери не відчують зростання виплат (відео)


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.