АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ЦЕНТР, ДЕ ГОТУЮТЬ ДО МАЙБУТНЬОГО


4-07-2021, 17:00 |

Одеса стала п’ятим містом після Києва, Харкова, Черкас і Миколаєва, де Мінцифра відкрила центр для підприємців «Дія.Бізнес».

 

Відтепер підприємці Одещини можуть отримати безплатні консультації з питань переведення бізнесу в онлайн, маркетингу, фінансів, HR, продажів, юридичної підтримки, фандрейзингу тощо. Центр розташований за адресою: вул. Грецька, 1а.

— Майбутнє — за підприємцями та інноваторами, і наше завдання — робити максимум для підтримки таких людей. Саме тому ми відкриваємо центри, в яких не лише можна отримати консультацію та пораду стосовно бізнесу, — вони готують до майбутнього. Вибирайте потрібну тему, слухайте лекції, записуйтесь на консультації, розвивайте себе та власну справу, — зазначив під час відкриття центру віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім отримання консультацій, підприємці Одещини відтепер зможуть брати участь у бізнес-конференціях, освітніх заходах, орендувати простір для власних подій, тестувати свої продукти на спеціальній локації перед виходом на ринок, обмінюватися досвідом, налагоджувати нові бізнес-зв’язки, знаходити інвестиції для розвитку справи.

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила:

— Я дуже рада, що для відкриття центру «Дія.Бізнес» в Одесі об’єднали зусилля підприємці, меценати, органи державної та місцевої влади. Загалом 18 компаній та організацій і 5 меценатів! Це безпрецедентно для нашого проєкту. Ми прагнемо, щоб усі нові центри «Дія.Бізнес», які відкриватимуться, мали такий же потужний заряд партнерства.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, який побував на відкритті центру, зазначив:

— Децентралізація і цифровізація всієї країни — це надважливі речі, які має сьогодні реалізувати влада. Це може стати тим локомотивом, який дасть можливість і бізнесу, і підприємцям почуватися впевненішими, бути партнерами з владою. Просвітницькі програми сьогодні, як ніколи, актуальні й необхідні. Щоб мати зворотній зв’язок, щоб встигати за змінами в законодавстві й навіть більше — працювати на випередження. Дуже важливо, коли бізнес і влада мають зворотній зв’язок, бо це дає перспективу для розвитку.

Ініціатор створення центру в Одесі, бізнесмен, голова ГО «Центр проєктних ініціатив» Олександр Верник переконаний в успіху започаткованої справи:

— Понад два роки наша команда займається вивченням проблем бізнес-екосистеми і можливостей для швидкого зростання бізнесу в нашому регіоні. Завдяки найкращим в Україні експертам ми сформулювали завдання — відкрити центр «Дія.Бізнес», що стане першим кроком на шляху до побудови бізнес-екосистеми в Одесі. Після двох місяців розробки дорожньої карти проєкту і наповнення його різними ідеями ми підійшли до його втілення. У кінці квітня почали реалізацію підготовки програм та освітніх продуктів як для майбутніх підприємців, так і для бізнесу. Ми розробили перелік дієздатних, а не формальних програм співробітництва і наблизилися до будівельного етапу. Раді, що нам вдалося відкрити центр, у якому буде реалізована велика кількість важливих, крутих й ефективних проєктів. Ми віримо в те, що Одеса — місто, де можуть народжуватися великі компанії, реалізовуватися видатні ідеї. І ми раді бути частиною цієї великої місії.

Голова ради директорів будівельного холдингу ЗАРС Георгій Бочорішвілі наголосив:

— Я радий, що будівельний холдинг ЗАРС, як титульний партнер ініціативи, підтримує задум наших партнерів і готовий брати участь у розвитку центру. За 25 років роботи компанії ми успішно пройшли різні етапи у житті нашої країни і нашого міста, нагромадили досвід. Настав час ділитися своїми знаннями, вдалими кейсами. Ми також готові розповісти про труднощі й виклики, які трапляються на шляху становлення будь-якого бізнесу. І якщо ця платформа допоможе молодим талановитим підприємцям у розвитку їхнього власного бізнесу, ми точно робимо правильну справу.

Одна із цілей Мінцифри — побудувати країну підприємців, адже розвинений малий та середній бізнес — запорука стабільності економіки й розвитку країни. Загалом у 2021-у планується відкрити 7—15 центрів «Дія.Бізнес». Уже невдовзі вони з’являться в Ужгороді, Бучі, Кременчуку, Полтаві, Кривому Розі, Львові.

Ольга ФІЛІППОВА


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.