АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одеська залізниця сприяє розвитку українського кінематографу


9-09-2020, 15:00 |

Днями вагонне депо Одеса-Застава 1 на добу стало майданчиком для зйомок повнометражного художнього національного фільму «Тепер я турок, не козак…».

Один із сюжетів фільму відбувається в залізничному вагонному депо, де за сценарієм головний герой працює майстром. Тож наявний у депо (Експлуатаційно-ремонтне вагонне депо Херсон, Одеський регіон) «залізничний реквізит»: стара цистерна та оббитий дерев’яний вагон, лише додали необхідного колориту в кадрі.

У кінокартині відображено історичні події періоду 1941-1953 років у м. Маріуполі. Головні герої – 17-річні закохані, які мріють про весілля, однак Фрося - українка, а Льончик - єврей. За задумом авторів фільму, мета стрічки не вразити, а відкрити глибини людської душі. Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємовиручки  та любові.

Виробник кінокартини - Одеська кіностудія. Зйомки планували ще навесні, однак карантин вніс свої корективи. Цього разу і погода, і відповідна атмосфера, яка панувала на знімальному майданчику, завдяки злагодженій роботі організаторів та залізничників, котрі були задіяні в підготовчих завданнях, лише сприяла вдалому творчому процесу фільмування.

Наразі це є один із наймасштабніших кінопроектів, який тогоріч став переможцем 11–го конкурсного відбору Держкіно України. Бюджетування стрічки 80% за рахунок державної підтримки.

Режисер-постановник фільму – Вілен Новак. Одну з головних ролей у фільмі грає Віктор Жданов. Артем Вільбік, Олексій Горбунова, Георгій Делієв, Ірина Мельник, а також багато молодих акторів задіяні у зйомках фільму. Реліз стрічки заплановано на 2021 рік.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»



Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.