АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Працівники воєнізованої охорони попередили крадіжки вантажів та майна Одеської магістралі на понад 14 мільйонів гривень


14-05-2019, 13:00 |

Чітка організація роботи підрозділів воєнізованої охорони філії, спрямована на профілактику, попередження та розкриття крадіжок, дозволила за 4 місяці поточного року зберегти матеріальні цінності АТ «Укрзалізниця» та вантажі, що перевозяться, на суму понад 14 млн. грн.

Крім того, за поточний рік по Одеській магістралі зареєстровано на 30% менше випадків крадіжок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (191 випадок крадіжок майна філії та 24 випадки крадіжок вантажів, що перевозяться). Варто зазначити, що на зниження рівня злочинності на об’єктах залізниці вплинуло створення наприкінці минулого року спецпідрозділів воєнізованої охорони, а саме: стрілецької команди швидкого реагування (СКШР) та стрілецької команди з профілактичної роботи (СКПР).

До складу цих підрозділів були зараховані переважно колишні військовослужбовці, які мають досвід бойових дій на Сході України. З початку року працівниками новостворених підрозділів було розкрито та попереджено 27 випадків крадіжок вантажів та майна залізниці (46,5% від загальної кількості розкритих та попереджених) та затримано 56 чоловік.

Загалом на сьогоднішній день працівниками виробничих підрозділів служби воєнізованої охорони розкрито та попереджено 58 випадків крадіжок, зареєстрованих у 2019 році (або 27% від загальної кількості зареєстрованих по філії «Одеська залізниця»).

При цьому рівень розкриття та попередження випадків крадіжок вантажів сягнула 75%. Так, наприклад, 29 січня спільною оперативною групою стрілецької команди станції Миколаїв-Вантажний та спецпідрозділу було попереджено крадіжку 2,5 тонн кукурудзи, а вже 9 лютого на станції Миколаїв – 2,8 тонн сої.

Крім того, завдяки злагодженим діям працівників спецпідрозділу воєнізованої охорони 30 березня на станції Побережжя було затримано чотирьох громадян, причетних до розкрадання 2 тонн вантажу, та мікроавтобус, в якому знаходились мішки з зерном.

Робота спецпідрозділів воєнізованої охорони із запобігання крадіжкам вантажів та матеріальних цінностей залізниці дозволила стрілецьким підрозділам станцій зосередити основні зусилля на здійсненні охорони вантажів на шляху прямування та в парках станцій. Таким чином, за 4 місяці 2019 року стрільцями воєнізованої охорони філії було супроводжено понад 16,5 тис. поїздів та 152 тис. вагонів (на 12% більше, ніж за аналогічний період 2018 року), що дозволило зменшити цьогорічну кількість крадіжок вантажів на 43%.

На теперішній час особовий склад підрозділів воєнізованої охорони філії продовжує активну роботу з попередження крадіжок матеріальних цінностей залізниці та вантажів, відпрацьовує нові форми та методи профілактичної роботи з використанням тепловізорів та квадрокоптерів.

Наразі за допомогою техніки працівниками спецпідрозділу воєнізованої охорони розкрито та попереджено 3 випадки крадіжок майна залізниці, дані відеозйомок з квадрокоптерів разом з документами та показами свідків слугують доказовою базою у кримінальних провадженнях.

Крім того, проводяться раптові перевірки екіпірування тепловозів, здійснюється патрулювання дільниць використання тепловозів та їх супроводження, в результаті чого економія дизельного палива за 4 місяці 2019 року сягнула 567 тонн.

Як зазначалось вище, завдяки здійсненню всіх заходів, загальна сума економії матеріальних цінностей АТ «Укрзалізниця» по Одеській магістралі за 4 місяці поточного року склала 14 млн. грн.

Враховуючи позитивний досвід та економічний ефект цієї роботи, сплановано аналогічні заходи по всім локомотивним депо філії.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.