АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українцям розсилають фейки від імені «Укренерго»


30-10-2022, 13:00 |

У телеграм-каналах та інших соцмережах почали з’являтися повідомлення про те, що нібито енергетична компанія «Укренерго» створила додаток із графіком відключення електроенергії для споживачів у містах та селах України.

 

У компанії «Укренерго» попереджають: це фейк, оскільки «Укренерго» – оператор системи передачі та не працює з кінцевими споживачами, тому не може знати, коли відключають кожного окремого споживача чи невеликий населений пункт. Відповідно, «Укренерго» не створювало жодних програм для кінцевих споживачів електроенергії.

Диспетчери «Укренерго» мають інформацію лише про загальний рівень споживання в енергосистемі, а також у кожному її енерговузлі, пояснюють у компанії.

Інформацію про споживання окремих споживачів чи населених пунктів мають лише оператори систем розподілу (обленерго). Саме вони відключають споживачів відповідно до параметрів, які їм надає «Укренерго».

«Будь-які графіки обмеження споживачів можуть становити виключно обленерго, і лише на сайтах обленерго може бути інформація про графіки відключень споживачів або про те, де саме її можна знайти.

Нагадаємо, що обленерго можуть повідомляти про відключення як через оголошення на сайті, так і в особистому кабінеті споживача, або у своїх чат-ботах у Telegram або Viber»,

– сказано у повідомленні «Укренерго».

Раніше в «Укренерго» повідомили, що завдяки теплій погоді та вихідному дню українці споживали електроенергії менше, ніж у цей же час попередніми днями. Ранковий пік споживання був нижчим, а його верхня точка трохи пізніше.

Ці фактори запобігли загрозі перевантаження мереж та допомогли збалансувати енергосистему без примусових відключень.

При цьому українцям нагадали про необхідність зменшити користування потужними електроприладами, особливо в години пікового навантаження – з 7:00 до 23:00.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.