АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Вимикати світло за графіками в Одесі почнуть не скоро


30-11-2022, 11:00 |

Ситуація в енергосистемі України та Одеської області зокрема залишається дуже складною. Не те, що повернутися до цілодобової подачі світла, навіть до відключень за графіками ДТЕК «Одеські електромережі» поки що не виходить.

 Про це повідомив Генеральний директор ДПЕК “Одеські електромережі” Дмитро Григор’єв.

Коли екстрені відключення світла в Одесі змінять на планові

Перейти до стабілізаційних відключень за графіками в Одеському регіоні можна буде лише після того, як відновлять деякі зруйновані російськими ракетами об’єкти електроенергетики. Це дозволить досягти необхідної потужності в електромережі.

І хоч Дмитро Григор’єв нічого не говорив про терміни, раніше ми публікували матеріал про влаштування української енергосистеми. І там повідомлялося, що відновлення деякіх критичних об’єктыв може тривати кілька місяців.

Тому по всій Україні продовжуються аварійні відключення, адже після останнього російського обстрілу об’єкти енергетики залишаються у пошкодженому стані.

Мета енергетиків – 4 години зі світлом, 8 годин – без

Поки що в ДТЕК ставлять за мету вийти на графік, коли споживачам на 4 години включатимуть світло, потім відключатимуть на 8. Але навіть такий жорсткий графік поки що реалізувати не виходить.

“На сьогоднішній день ми намагаємося вийти на графік чотири через вісім, але таку роботу ми проводили протягом усього минулого тижня, але завдяки тому, що можливі ліміти споживання змінюється по чотири-п’ять разів на добу, тому це теоретично неможливо. є, ми не можемо зараз спрогнозувати ту потужність, яка буде доступна в мережі і змушена діяти відповідно до команд НАК Укренерго”, — розповів Григор’єв.

При цьому всі об’єкти критичної інфраструктури на Одещині зараз електроенергією забезпечуються цілодобово.

Люди не економлять, коли їм дають світло – це веде до додаткових аварій

За словами генерального директора, поки що критичних аварій в енергосистемі немає, проте є локальні, які виникають через навантаження мережі:

“Наприклад, через навантаження мережі, коли клієнти знову отримують світло, вони намагаються зробити все, що можна зробити за той певний час, коли воно налається, тому є перевантаження, виходять з ладу розподільні пристрої, кабельні мережі. Навіть зараз пошкоджено дві кабельні мережі , завдяки чому немає світла близько двох тисяч споживачів. Але це локальні аварії. Аварії, які призвели до того, щоб знеструмлено цілі райони немає”.

Проблема з постачанням електрики виникла після того, як держава-терорист російська федерація завдала серії масованих ракетних ударів по цивільній енергоінфраструктурі України. Окупанти хочуть залишити нас, українців, без електрики, води, тепла та зв’язку, щоб змусити відмовитися від звільнення раніше захоплених росією українських територій.

Нагадаємо, що зарядити телефони, ноутбуки, вийти в інтернет, зігрітися і приготувати їжу можна в «Пунктах Незламності». Їхні адреси в Одесі можна переглянути, перейшовши за посиланнями нижче:

Також адреси та можливості кожного Пункту Незламності в Одесі можна переглянути на інтерактивній мапі:

МАПА


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.