АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі сховали Пушкіна за дерев’яним парканом (фоторепортаж)


2-12-2022, 11:00 |

 У четвер, 1 грудня, в Одесі біля музею на вулиці Пушкінській зашили дерев’яними щитами скульптуру російського поета Олександра Пушкіна.

Як стало відомо, захистити Пушкіна від зовнішнього світу вирішили працівники Літмузею, філія якого знаходиться у дворі будинку №13 на вулиці Пушкінській.

 

Цю інформацію підтвердила керівник Одеського літмузею Тетяна Ліпутга. 

– Ця скульптура авторства заслуженого художника України Олександра Токарєва. Останнім часом на неї часто нападають вандали, розмальовують. Наші співробітники її відмивають. Тому ми виявили ініціативу та вирішили її тимчасово, доки існує небезпека обстрілів, захистити. Просто не хочеться, щоб псували загальний вигляд і міста та музею. Ми дбаємо про вигляд рідного міста,

– пояснила директор музею.

 

Раніше пам’ятник Пушкіну, встановлений біля музею поета на вулиці Пушкінській в Одесі, невідомі представили у вигляді російського окупанта, взятого в полон.

А до цього цей же пам’ятник виписали словом «Геть».

Раніше представники деяких громадськіх організацій  направляли листи до обласної військової адміністрації, до Міністрства культури та до Кабміну з вимогою демонтувати в Одесі пам’ятники російським письменникам Толстому, Пушкіну, Горькому.

Вони пояснюють це тим, що ці автори або займалися пропагандою російської імперської тоталітарної політики, або згодом були міфологізовані імперською та тоталітарною пропагандою, і сьогодні використовуються для поширення ідей «русского мира».


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.