АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Ні! - продажу землі іноземцям!


24-09-2019, 17:00 |

Під таким гаслом 20 вересня на головні траси у п’ятнадцяти регіонах країни вийшли українські аграрії, протестуючи проти наміру влади дозволити продаж землі іноземцям. Організатором мирних протестів виступила громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада» (ВАР).  На Одещині, біля села Демидів­ка, на трасі Одеса-Київ, мітингувало понад тисячу аграріїв з Ананьївського, Балтського, Любашів­ського, Ширяївського та Савранського районів.   

Учасники акції «Ні! — продажу землі іноземцям!» також вивели значну кількість сільськогосподарської техніки й автотранспорту. Люди та техніка розташувалися обабіч траси та не перешкоджали дорожньому руху. Публічний порядок та громадську безпеку контролювали кілька екіпажів патрульних Любашівського відділку поліції. 

Організатори у своїх виступах наголошували, що дана акція носить мирний характер й покликана привернути увагу громадськості та влади до проблеми впровадження ринку землі. Своє бачення земельної реформи висловлювали депутат облради, представник ВАР Анатолій Артеменко, голова Любашівської районної ради Сергій Паровик, заступник голови Асоціації фермерів Любашівського району Михайло Рубля, представники інших районів та савранські козаки, які наголошували, що запровадження ринку с/г земель – це крок, який визначить подальшу долю всієї країни на десятиріччя вперед. Мітингарі закликали Президента України не допустити поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення до внесення змін в Конституцію, що  заборонить іноземцям купувати українську землю. Адже, згідно з останніми заявами влади, при відкритті ринку землі планується надати дозвіл купувати землю юридичним особам. Саме це і стане тієї «лазівкою», через яку іноземні громадяни зможуть заволодіти українською землею.

Анатолій Артеменко також повідомив, що з фронту надійшло звернення від воїнів з Одещини, які зараз захищають рідну землю в окопах. Вони наполягають, що українська земля має належати тільки УКРАЇНЦЯМ!

Щоб привернути увагу суспільства, Уряду та Президента України до проблем впровадження ринку землі, триває збір підписів. Висловити свою думку люди можуть, підписавши петицію біля залізничного вокзалу в Одесі, в центрі Любашівки та Саврані, де розміщені палатки «Ні! — продажу землі іноземцям!».

Юрій Федорчук


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.