АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На виставку приходять за красою


20-11-2019, 16:30 |

В Ізмаїлі на території Чкаловського скверу (Комишовий ринок) відбулася традиційна виставка-ярмарок кроликів, голубів і сільськогосподарських тварин - вже четверта в цьому році!

Як зазначив незмінний організатор цього заходу, голова Ізмаїльського міськрайонного товариства любителів домашніх тварин і птахів Петро Фтомовіч, у виставці брали участь жителі з усього регіону - Ізмаїла, Ізмаїльського, Болградського, Ренійського, Кілійського, Татарбунарського районів, Одеси, Біляївки.

На виставці можна було побачити різні породи кролів і голубів, курей, нутрій, фазанів, павичів.

Виставка-ярмарок розтяглася майже на весь сквер, і місцеві жителі із задоволенням відвідували цей захід, щоб не стільки придбати цікаву тварину, скільки помилуватися ними.

- Мета проведення виставки - прищепити любов дорослих і дітей до тварин, і нам це вдається, - підкреслив Петро Фтомовіч.

До речі, місцем проведення всіх виставок був один і той самий сквер. Перша виставка-ярмарок була проведена тут в квітні 2016 року, і за три роки їх було вже більше десяти. На цьому організатори зупинятися не збираються - уже в наступному році в цьому ж сквері планують провести знову виставку і великий конкурс на кращу породу тварини.

Зазначимо, Комишовий ринок — історичне місце для торгівлі.

...У 50-х роках минулого століття місцеві мешканці звернули увагу на напівзруйнований будиночок на його території. Даха у нього не було, двері висіли на одній петлі, а внутрішні приміщення будинку були завалені сміттям. Коли його очистили, то відразу ж виникло припущення про те, що це була колись торгова лавка. У підлозі вимальовувався дерев’яний лаз в підпіллі, в одній зі стін якого виявили двері. А за нею знайшли підземний хід. Він йшов в сторону автостанції вздовж вулиці Чкалова і вивів в льох, в якому знаходилися бочки і господарський інвентар. Це підпілля виявилося величезним - бочки стояли в два ряди одна на одній, звід підпирала грунтова опора у вигляді арки.

Жителі кварталу згадували, що коли в 1809 році на посилення Дунайської армії в Ізмаїл надіслали 16-ту стрілецьку дивізію, у самій фортеці не було місця для розміщення військових, і частини дивізії розташувалися під її стінами вздовж річки без назви біля Бендерських воріт. Для забезпечення продовольством за дивізією закріпили кілька прилеглих сіл, які повинні були постачати сіно, солому, молодий очерет, овочі, зерно, фрукти в певний час. Частина цих поставок йшла безкоштовно як податок, а за решту скарбниця платила грошима. Місцем складання поставок служив «Комишовий базар».

У наступні роки саме тут продавали та покупали домашніх птахів та інших тварин. Сьогодні - це місце відпочинку для дітей та дорослих, а також локація проведення традиційної виставки-ярмарку кроликів, голубів і сільськогосподарських тварин.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.