АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 75 років без війни


11-04-2019, 13:00 |

Майже чотири покоління одеситів не бачать танкових їжаків на вулицях міста, мішків з піском, укріплень. Не пригинаються, пересуваючись вулицями, не клеять газетні смужки навхрест у вікнах. Можна увечері світити, палити і ходити вільно. Зараз не усі знають, що був наказ – по Одесі артилерію не застосовувати. Можна втрачати людей, техніку страшними розмоклими дорогами, а гарматам - мовчати! Красу архітектури, музику півтора вікового міста потрібно було зберегти для наступних поколіннь. Для нас з вами, для дітей, онуків. Хай бачать прийдешні покоління – такою Одеса була до війни і такою залишилася. 

Про людей, які робили злітні смуги серед міста, що тримали ворога на підступах 73 доби, бо зуміли першими у тій війні організувати потужну оборону. 

Про людей, яку чіпляли на трактори листи заліза та жахали загарбників химерними танками та ховалися роками в катакомбах - про цих людей складено чимало легенд. 

Наша мета – зберегти правду. 

Про кожний з 73 днів оборони, кожен з 907 днів окупації і про світлий день визволення прийдешні покоління мають знати якомога більше правди: фактів, чесних спогадів, прискіпливих досліджень і реальних знахідок. 

Одеса мусить цінувати ці 75 років без війни. 

Вона за них надто дорого заплатила…  


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.