АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам


31-05-2022, 15:00 |

Це пов'язано зі змінами в порядку подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». 

 

На сьогодні в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Одеській області на обліку перебуває понад 150 тис. працюючих пенсіонерів. Відповідно до частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щороку з 1 квітня без додаткового звернення органами Пенсійного фонду України проводиться перерахунок пенсії тим особам, які станом на 1 березня відповідного року набули не менше ніж 24 місяців страхового стажу після попереднього перерахунку чи після призначення пенсії.
Але починаючи з минулого року є певні особливості в проведенні такого перерахунку. І це пов'язано зі змінами в порядку подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Так, починаючи з 01.01.2021 р. страхувальником звіт подається не щомісячно, як раніше, а за кожний квартал протягом 40 календарних днів, що настає за останнім календарним днем звітного періоду.
Зважаючи на те, що з урахуванням названих змін станом на 1 березня за січень-лютий страхувальником звіти ще не були надані та відповідно в даних персоніфікованого обліку за ці місяці відсутні відомості про сплату страхових внесків, щорічний перерахунок пенсії з 01.04.2022 р. працюючим пенсіонерам буде проведено у травні після надходження звітів.
Перерахунок, як завжди, буде проведено автоматично, без звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду, з вибором доцільності виду перерахунку: або стажу, або стажу і заробітної плати.
Слід зазначити, що наші пенсіонери, які після призначення пенсії продовжують працювати, уже звикли, що кожні два роки їм з 1 квітня проводиться перерахунок на збільшення розміру пенсії.
В цьому році такий перерахунок проводиться пенсіонерам, яким аналогічний автоматичний перерахунок провадився з 1 квітня 2020 року.
Управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.