АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В який спосіб сучасний пенсіонер може отримувати пенсійні виплати?


15-10-2022, 13:00 |

Відповідно до чинного законодавства, належні пенсійні виплати громадяни можуть отримати через відділення поштового зв’язку або банківські установи.

 

Відповідно до п.8 Постанови Кабінету міністрів України №1279 від 16.12.2020 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги», заява про виплату пенсії через відділення поштового зв’язку пенсіонером подається особисто до будь­якого органу Пенсійного фонду України, приймається через уповноважену організацію за формою згідно додатку 1 або може подаватися в електронній формі через веб­портал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.
Виплати пенсій через уповноважені банки регулюються «Порядком виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках», затвердженим Постановою Кабінету міністрів України №1596 (зі змінами) від 30.08.1999 р.
Звертаємо увагу, у випадку бажання пенсіонера отримувати пенсію через банківську установу заява подається одержувачем особисто до будь­якого органу Пенсійного фонду України, приймається органом Пенсійного фонду України від установи уповноваженого банку або може подаватися в електронній формі через веб­портал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.
Вплив зі сторони третіх осіб на вибір способу отримання пенсії неприпустимий, тому в який спосіб отримувати пенсію, громадянин вирішує самостійно.
Слід зазначити, що виплата пенсії здійснюється суворо з дотриманням чинного законодавства щомісяця з 4 по 25-­те число включно. Фінансування виплат проводиться органами Пенсійного фонду вчасно, відповідно до встановлених дат виплати пенсії.
Управління з питань виплати пенсій Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.