АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Олена Шуляк: Пільгове кредитування для вітчизняного бізнесу допоможе відновити країну після війни


17-04-2023, 13:00 |

Один з ефективних способів відновити країну після війни – надати пільгове кредитування вітчизняному бізнесу, який дотичний до виробництва потрібних для відбудови будматеріалів.

 Славянск

Про це сказала голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а також очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.
«Український бізнес і підприємства, спроможні допомогти у відбудові, здебільшого адаптувалися до роботи під час війни, але більшість досі працює, щоб вижити»,
– зазначила вона.
За словами Олени Шуляк, Україна прагне, аби 60% усіх робіт з відновлення виконували місцеві компанії.
Вже зараз слід проаналізувати, які матеріали необхідні для повноцінної відбудови країни, а також визначити, де можна зменшити долю імпорту.
До прикладу, в Україні немає виробництва скла, тому варто забезпечити сприятливі умови для того, щоб виробники мали можливість безперешкодно зайти на український ринок. Також в Україні не виробляється електротехнічне обладнання, гумове покриття, ліфти. Тому необхідно розглянути можливості запуску таких виробництв, пояснила Олена Шуляк.
«Щодо інших матеріалів – то в контексті відбудови їх потрібно буде дуже багато. Зокрема, в Україні виробляється арматура, цегла, бетон, щебінь, асфальтобетон, фарба, кабель, керамічна плитка тощо. Тому уряд має захистити вітчизняного виробника, запровадити програми для пожвавлення підприємницької діяльності. Зокрема, це може і має стосуватися системи пільгового кредитування для бізнесу»,
– додала народна депутатка.
Нагадаємо, раніше Олена Шуляк зазначала, що відновлення України передбачає три етапи: нагальна відбудова важливої інфраструктури, ухвалення стандартів будівництва та реалізація ключових реформ.
Ключовою реформою у сфері містобудування вважається та, що передбачена законопроєктом №5655 і яку Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому.
Реформа спрямована на цифровізацію будівельного ринку в Україні, впровадження контролю та високої відповідальності за порушення. За оцінками експертів, реформа сприятиме якісній, прозорій та швидкій відбудові України.

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.