АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одеська національна наукова бібліотека 9-11 червня запрошує фахівців видавничої справи, книголюбів та бібліотекарів.


5-06-2023, 17:00 |

З 9 по 11 червня в Одесі проводитиметься загальнонаціональний комплексний захід соціокультурного та науково-комунікативного спрямування ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМ, у рамках якого відбудуться ХХІІІ Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині», IV ОдесаБібліоСаміт – Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю.

 

За три дні заходу ви зможете побачити книги провідних українських видавництв, побувати на презентаціях художніх та наукових книжок від відомих авторів, дізнатися, що пишуть про війну наші співвітчизники, відвідати прем’єру музично-поетичного перформансу «Я помщуся світу любов’ю» (Режисерка – Валерія Федотова), вечірні камерні концерти (гурт «Хвиля») та літературні читання у затишному внутрішньому дворику ОННБ на Пастера, 13.
Також у програмі - мистецький ярмарок, дефіле, мистецький вернісаж відомих художників та початківців.
Працюватимуть книжкові виставки «Краща книга виставки-форуму “Українська книга на Одещині-2023»; «Видавнича діяльність Одеської національної наукової бібліотеки»; «Книги одеських письменників 2021-2023 р.р.» тощо.
Традиційно метою Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» є сприяння відродженню і розвитку культури в Україні, утвердженню національної ідентичності українського народу та популяризації державної мови, що набуває особливо важливого значення під час війни. Виставка-форум також покликана стимулювати розвиток книговидавничої справи та книгорозповсюдження, сприяти промоції та репрезентації сучасної української книги, вихованню культури читання на кращих зразках вітчизняної та світової літератури в українському перекладі, поповненню бібліотек Одещини сучасною вітчизняною книжковою продукцією.
У програмі виставки-форуму - заходи професійного та культурно-просвітницького спрямування – круглий стіл «Українська книга в час війни і після неї», а також широкий спектр подій з промоції книги і читання: презентації нових вітчизняних видань і видавничих проєктів, промоакції, автограф-сесії, зустрічі з відомими українськими авторами, фахові дискусії, майстер-класи за участі представників провідних видавництв України, письменників, ілюстраторів книги, літературознавців, мистецтвознавців, бібліотечних фахівців та широкої громадськості.
Особлива родзинка у програмі подій - виїзне Свято української книги в селищі Авангард 10 червня 2023 року.
Виїзд: 9:00, вул. Пастера 13.Під час заходу відбудуться концерт, ярмарок, екскурсія містечком, благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, благодійна акція дарування книжок, 2-3 презентації з письменниками.
О 15.00 - виїзд до Одеси на Пастера, 13.

 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.