АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Горіхи – українські, підхід – європейський


22-02-2019, 16:30 |

Кооператив «Горіх Причорномор’я» цьогоріч перероблятиме молоді плоди без шкірки на горіхове молоко за китайською технологією.

Засновник підприємства Павло Тулба довгий час займався експортом кашки грецького горіха у різні країни. У 2011 році він вирішив закласти власний сад у с. Троїцьке. Починав з 35 га. Нині ж має в обробітку 270 га, з яких 150 га — під волоським горіхом і фундуком, 10 га — під шипшиною. Горіхова компанія поступово перейшла на органічне виробництво продукції з вертикальною інтеграцією, тобто від поля до кінцевого споживача, з гнучким підходом до мінливих зовнішніх та внутрішніх ринків.

У перспективних планах —  отримання 300-400 тонн волоського горіха і стільки ж фундука, щоб виробляти ексклюзивний продукт —  горіхову пасту з медом. Задля цього налагоджено співпрацю  з Інститутом біотехнологій для розробки технології висаджування спеціальних трав. Займається підприємство і  новим видом діяльності –  вирощуванням трюфеля на коренях фундука. 

6-8 лютого фахівці «Горіху Причорномор’я» втретє взяли участь у виставці Fruit Logistica (Берлін). 

— Цього року ми поїхали великою командою, щоб презентувати учасникам виставки і виробникам упакованих салатів новий продукт на основі волоського горіха свіжого або замороженого (грецькогоріхфреш). Відверто скажу, що такого харчового продукту на основі волоських горіхів з вишуканим смаком і високої якості в Європі ніхто не виробляє, — розповів Павло Тулба. —  Після дегустації усі виробники упакованих салатів висловили бажання його купувати. Тепер переймаємося організаційними питаннями щодо майбутніх поставок європейським споживачам нашої продукції. 

Юрій Федорчук


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.