АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 24 липня відзначається Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку


24-07-2022, 17:00 |

Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку існує завдяки Папі Римському. Саме Папа Римський Франциск офіційно заявив, що ухвалив рішення створити Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку, який щороку відзначатиметься в липні, щочетвертої неділі.

Нагадаємо, що у січні 2021 року Папа Франциск оголосив про встановлення Всесвітнього дня дідусів, бабусь і похилих віком, який відзначається у неділю, найближчу до дня літургійного спогадування святих Йоакима й Анни, батьків Пречистої Діви Марії, дідуся і бабусі Ісуса.

«Дідусі й бабусі часто бувають забуті, і ми забуваємо про це багатство збереження коренів і передачі досвіду, який отримали люди похилого віку», 

— сказав понтифік.

 

Він наголосив на важливості знайомства бабусь і дідусів та онуків один з одним, тому що, «як говорив пророк Йоіл, бабусі і дідусі, бачать сни своїх онуків», в той час як «молоді люди, черпаючи сили у своїх дідусів і бабусь, йтимуть вперед і будуть пророкувати».

«Голос літніх людей дорогоцінний, тому що він оспівує Бога і зберігає коріння народів. Люди похилого віку нагадують нам, що старість — це подарунок, а бабусі й дідусі - сполучна ланка між різними поколіннями, щоб передати молодим життєвий досвід», 

— додав Франциск.

А також Церква закликає всі конфесії світу відслужити цього дня літургію в наміренні осіб похилого віку, а також відвідати одиноких літніх людей. Організатори нагадують, що з нагоди ІІ Всесвітнього дня дідусів, бабусь і похилих віком, Церква надає повний відпуст літнім людям та всім вірянам, які братимуть участь в урочистому богослужінні з цієї нагоди, а також вірянам, які цього дня відвідають похилих віком, чи тих, що переживають труднощі (хворих, покинутих, інвалідів, тощо).


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.