АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Депутати Ради підкреслюють, що підвищення їх зарплат не буде за рахунок коштів, які Україна отримує від іноземних партнерів


26-07-2022, 11:00 |

Депутати Ради заперечують, що підвищення їх зарплат буде за рахунок коштів, які Україна отримує від іноземних партнерів.

 

Народні депутати знайшли спосіб підвищити зарплати під час війни. Верховна Рада проголосувала за збільшення виплат народним обранцям за рахунок надбавки за інтенсивність. Максимальний розмір надбавки може становити 100% посадового окладу депутата. Таким чином заробіток депутатів можуть подвоїтися, пише today.ua. Про те, з яких джерел фінансуватимуться надбавки до зарплат депутатів, розповіло видання sud.ua.

Декількома днями раніше Верховна Рада проголосувала за зміни до бюджету України. Ці зміни передбачають збільшення бюджетних видатків на 80,9 млрд гривень. Гроші розраховують отримати від податкових надходжень, а також міжнародної фінансової допомоги. Майже 74 мільярди із цієї суми хочуть спрямувати на соціальні потреби, включаючи підвищення пенсій та соцвиплат. Але, як виявилося, у цій сумі також передбачено й витрати на підвищення зарплат народним депутатам. Зокрема, 18 липня у Раді було зареєстровано проект Постанови №7561 про внесення змін до Постанови Верховної Ради «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України».

Співавторами цього документа стали кілька нардепів. Причому у питанні власного фінансового забезпечення народні обранці, які представляють різновекторні політичні сили парламенту, виявили завидну одностайність. Так, до підготовки цієї постанови доклали руку як депутати-«слуги» (Руслан Стефанчук, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія), так і депутати з інших фракцій: Олена Кондратюк та Сергій Соболєв (Батьківщина), Ірина Геращенко (Європейська солідарність), Юлія Клименко (Голос) та інші.

А вже 19 липня голосування за цей документ зібрало у Раді конституційну більшість голосів (308). Загалом тепер депутати дозволили призначати собі надбавки до зарплат із тих грошей, які надійдуть до бюджету, у тому числі й тих, які надішле нам закордон. Щоправда, про розмір надбавок поки що невідомо, проте можна припустити, що максимальна величина додаткової виплати складатиме ще один посадовий оклад. Тобто якщо сьогодні зарплата рядового депутата становить 24 810 гривень, то вже найближчим часом вона може зрости до 49 620.

Проте до редакції надійшов лист зі служби Апарату Верховної Ради, у якій стверджується, що кошти міжнародної допомоги для забезпечення діяльності Верховної Ради України та виплат народним депутатам не залучалися. 

У листі також наголошується, що “згідно з ухваленим Законом України «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік”» від 9 липня ц.р., додаткових коштів ні з Держбюджету-2022, ні за рахунок допомоги міжнародних партнерів для оплати праці народних депутатів не виділялося.

Цим законом було передбачено перерозподіл коштів у рамках кошторису видатків на забезпечення діяльності Парламенту на 2022 рік.

Фактично, ухваленою 19 липня ц.р. Постановою “Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України” встановлено порядок використання перерозподілених коштів. Виконання цієї Постанови не вимагатиме додаткових фінансових та матеріальних витрат за рахунок Державного бюджету України”.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.