АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Для боротьби з іранськими Shahed-136: Україна отримала ізраїльські пристрої проти БПЛА


25-09-2022, 15:00 |

Одна з оборонних компаній передає свої антидронні пристрої через Польщу. В Ізраїлі вважають за краще заплющувати очі на угоду, попри передачу апаратів класу "передової оборонної технології".

 

Після отримання російськими військами іранських дронів Україна змогла придбати ізраїльські пристрої для протидії дронам. Про це повідомляє Zman Yisrael.

За інформацією видання, Київ отримує ізраїльські технології через посередництво Польщі. Ізраїль, зважаючи на все, воліє не перешкоджати постачанню обладнання для української армії. Постачання здійснюються через неназвану оборонну компанію. Вона передала антидронові пристрої до Польщі, звідки вони потрапили до України.

Такі високотехнологічні пристрої підпадають під кваліфікацію передової оборонної технології, тому вони вимагали б схвалення з боку уряду Ізраїлю. Проте ні уряд, ні Міноборони країни не реагували, знаючи, що техніка потрапить до України.

Ізраїлю важливо зберігати дипломатичні відносини з РФ, тому офіційна влада не приймає чийсь бік. Водночас із середини літа ізраїльська позиція дедалі більше хилиться у бік України. Зокрема, Ізраїль почав фінансувати громадські організації, які працюють над подоланням наслідків війни.

Нагадаємо, у ЗМІ писали, що Ізраїль передав Україні розвіддані про іранські дрони, які є в РФ.

Також у командуванні ВПС України доповіли, що російські війська дедалі частіше застосовують їх для обстрілу українських інфраструктурних об'єктів.

Однак, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Єрусалим не допомагав Києву постачанням озброєння. Це просто шокувало українського лідера. Про це президент сказав під час інтерв'ю Ouest-France.

"Я шокований. Я не розумію. Ізраїль нічого нам не дав, нічого, нуль", — сказав Зеленський журналістам.

Однак президент України сказав, що розуміє, наскільки специфічне у єврейської держави становище. Однак у той же час Ізраїль займається експортом своєї зброї до інших країн. Це при тому, що ізраїльське суспільство підтримує Україну та український народ. Усі дискусії, які українські дипломати проводили ізраїльськими лідерами, не допомогли.

"Можна помітити вплив Росії на Ізраїль",

— сказав президент України.

При цьому він зазначив, що Ізраїль – це незалежна країна. Зеленський припустив, що Єрусалим міг би надати Києву засоби протиповітряної оборони.

У тому ж інтерв'ю Зеленський сказав, що Україні потрібно більше зброї. Він хотів би, щоб Туреччина, Німеччина та Сполучені Штати діяли більш рішуче. Особливо у плані постачання зенітної зброї, оскільки виробників таких видів озброєнь дуже небагато.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.