АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Виробник танків KNDS оголосив про створення філії в Україні


9-06-2024, 15:00 |

Франко-німецька збройова група KNDS офіційно оголосило цієї п'ятниці, 7 червня, створення дочірньої компанії в Україні.

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro, BFM.

Як пише видання Le Figaro, KNDS - один з основних європейських гравців у галузі наземних озброєнь. Група виробляє артилерійські системи, бойові танки, а також гармати CAESAR, які Франція постачає до Києва.

Це дочірнє підприємство вироблятиме військову техніку та боєприпаси на українській території, заявили наприкінці березня міністри оборони Франції та Німеччини Себастьян Лекорню та Борис Пісторіус.

Як зазначає BFM, два протоколи про наміри, один про створення сервісного центру Caesar, інший про 3D-друк запчастин, підписали представники KNDS France та української компанії ENMEK. Також офіційно оформлено контракт про передачу на українську територію ліцензійного виробництва снарядів калібру 155 мм.

Володимир Зеленський та Себастьян Лекорню сьогодні мають відвідати місце розташування збройової групи у Версалі під Парижем.

Оновлено 17:32

Президент України Володимир Зеленський розповів, що зустрівся із представниками оборонно-промислового комплексу Франції. На переговорах було обговорено військові потреби України.

Глава держави уточнив, що представники українських та французьких компаній підписали угоду щодо виробництва боєприпасів за ліцензією KNDS.

Також було підписано заяви про наміри створити в Україні центр обслуговування та ремонту техніки KNDS France/Nexter. При цьому сторони домовилися щодо використання технології 3D-друку для виробництва запчастин цієї компанії.

Виробництва зброї в Україні

Як повідомлялось, ще в березні 2024 року Париж та Берлін досягли угоди, яка дасть можливість французько-німецькій компанії KNDS, яка виробляє, зокрема, танки, створити філію в Україні.

Крім того, німецький оборонний концерн Rheinmetall відкриє в Україні спільне виробництво ППО.

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.