АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Обережно, гриби: на Одещині є випадки отруєння


4-10-2022, 11:00 |

Тепле сонце та перші осінні дощі приваблюють багатьох любителів «тихого» полювання до лісу та лісосмуг. Люди прагнуть як насолодитися красою осінньої природи, і набрати грибів. Однак наслідки такого «полювання» можуть виявитися неприємними.
Так, на Одещині вже зареєстрували перші випадки отруєння отруйними грибами, попереджає обласне управління Держспоживслужби.

 

Небезпечними можуть бути навіть печериці

Перший випадок отруєння дикорослими грибами зареєстрований у Захарівській селищній територіальній громаді, де у стані середньої тяжкості до лікарні потрапила 41-річна мешканка смт Захарівка після того, як поласувала зібраними власноруч маслятами, які жінка відварила один раз у підсоленій воді, пiсля чого злегка підсмажила.

Другий випадок стався із 45-річною мешканкою села Перехрестове Роздільнянського району. Вона назбирала у своєму саду печериці, які перед вживанням відварила та підсмажила. Хвора госпіталізована у стані середньої тяжкості.

Як не отруїтися грибами: що радять фахівці

  • Навіть їстівні гриби можуть становити небезпеку для здоров’я. Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді не менше 30 хвилин. Варіння вважається закінченим, коли гриби осядуть на дно, а відвар стане прозорим.
  • Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби. Навіть у їстівних грибах згодом починають виділятися отруйні речовини, які не зникнуть під час варіння та смаження.
  • Строго дотримуйтесь правил консервування грибів. При недотриманні всіх правил технології консервування гриби можуть спричинити дуже тяжке захворювання – ботулізм.
  • При появі симптомів отруєння зволікати не можна, а одразу потрібно викликати швидку допомогу. Часто від того, як швидко буде надано медичну допомогу, залежить життя людини.

Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.