АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Дівчинка із Подільська вдруге потрапила до Книги рекордів Гіннеса


28-05-2023, 17:00 |

Софія Тепла тиждень тому стала наймолодшою українською спортсменкою і першою дитиною з України, яка двічі потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

 

Софія виконала віджимання від підлоги в потрійній гімнастичній складці тільки на руках 21 раз за 30 секунд.

Ми зв’язалися з мамою дівчинки Мариною Теплою, яка є її тренером, коли вони їхали до Греції на Кубок Європи.

— Поки ми їдемо до Афін, українські новини транслюють її рекорд та безперервно телефонують журналісти. Я не знаю, як би почувалася інша дитина за такого ажіотажу, а Софійка усю дорогу в’яже крючком мені купальник, наче нічого не сталося, і каже: «Як добре, що ми в дорозі, і не потрібно усім розказувати про рекорд». Вона не любить публічності, а я пишаюсь тим, що донька все сприймає саме так. Вона залишається звичайною дитиною, і я цьому дуже радію.

Пані Марина розповіла, що у спробі було 23 віджимання, та два їй не зарахували. Але 21 раз – це насправді круто. Адже минулий світовий рекорд становив 12 разів. Загалом Софія може віджатися у такий спосіб близько 40 разів.

Нагадаємо, вперше Софія Тепла встановила рекорд минулого року у Мілані. Вона пройшла 20-метрівку у потрійній гімнастичній складці менше, ніж за 11 секунд, побивши рекорд китаянки, яка витратила майже на 3 секунди більше. Гімнастка стала єдиною українкою, яка отримала шанс виступити на всесвітньо відомому шоу рекордів у Мілані. Тоді Софія вперше отримала сертифікат Книги рекордів Гіннеса. 

Юна спортсменка каже, що свою нинішню перемогу, як і перемогу минулого року присвячує Україні.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.